fbpx

Zakaj so Chanelovi škornji že leta najbolj zaželen modni dodatek?

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Številne trendseterke že našle svoje najljubše Chanelove modele za hladno sezono, v katero smo zakorakali.

Inovativna in navdihujoča Gabrielle Chanel je ena izmed največjih modnih ikon, ki je z vsako novo kolekcijo premikala meje in spreminjala modni svet. Coco Chanel je temeljito spremenila pravila ženskega oblačenja in dokazala, da je moda lahko elegantna in hkrati preprosta ter učinkovita.

Njena zapuščina, ki zajema male črne obleke, tvidaste kostime in črtaste majice, še danes velja za klasiko. V to kategorijo spadajo tudi dvobarvni škornji, ki se vračajo čisto vsako jesen in zimo.
Njen osebnostni slog je bil drzen in inovativen, najbolj ikonični kosi pa še danes služijo kot navdih mlajšim generacijam modnih oblikovalcev. Kmalu po prihodu v hišo Chanel, se je Karl Lagerfeld v vsaki svoji kolekciji poklonil sloviti oblikovalki na bolj ali manj očiten način.

Coco je 20. leta preteklega stoletja preživela veliko časa na posestvu Eaton Hall, kjer je imela vedno v omari nekaj jahalnih škornjev ter škornje za dolge sprehode po gozdovih, kmalu pa jih je nosila tudi po mestnih ulicah. Čeprav škornjev sama ni nikoli vključila v svoje kolekcije, so imeli zelo pomembno mesto v njeni garderobni omari.

Prav v tem modnem dodatku je Karl Lagerfeld našel navdih za številne modele in škornji so postali stalni del Chanelovih kolekcij, ne samo jesenskih in zimskih. Poleg preprostih črnih in futurističnih belih modelov, do ekstravagantnih modelov za couture kolekcije, so Chanelovi dvobarvni škornji prisotni prav v vsaki kolekciji in jasno je, da tudi to sezono ni čisto nič drugače.

V kolekciji pomlad / poletje 2006 je Karl Lagerfeld predstavil preprost model škornjev v beli barvi, ki so se mešali s prepoznavnimi črnimi detajli, ki v veliki meri spominjajo na klasične Chanelove balerinke in salonarje. Za Coco Chanel je prav ta model s kontrastnim detajlom na konici čevlja predstavljal modni dodatek, s katerim lahko ženska potuje po svetu.

S prepletom preprostega modela čevljev, ki jih je nosila Coco, in detajlov, s katerimi je okrasila čevlje, je Karl ustvaril čevlje, ki jih krasi klasika in eleganca.
V kolekciji za jesen in zimo 2017/18 se je Lagerfeld pri oblikovanju čevljev vrnil h klasičnemu modelu s črnim detajlom, ki jih je obogatil z različnimi materiali in barvami ter prestavil trendovsko osvežitev, hkrati pa ohranil eleganco in vsestranskost.

Novi, črno obarvani modeli so v beige, beli, rožnati, sivi, črni in bleščeči izvedbi, v katerih so številne trendseterke že našle svoje najljubše modele za hladno sezono, v katero smo zakorakali.

Kako je videti najnovejši Chanelov model, pa si oglejte v nadaljevanju.

Foto: Chanel, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam