Zakaj je 17h nova 20h, ko gre za večerjanje zunaj

01. avgust 2023

Zakaj je 17h nova 20h, ko gre za večerjanje zunaj

01. avgust 2023
Foto: Pexels

Zakaj je 17h nova 20h, ko gre za večerjanje zunaj

01. avgust 2023

V ZDA se je začel uveljavljati trend, ki narekuje bolj zdrav način prehranjevanja. No, predvsem boljši urnik večerij.

Američani že dolgo veljajo za ljudi z izjemno slabimi in nezdravimi prehranjevalnimi navadami, toda zdi se, da se počasi začenjajo zavedati negativnih posledic običajnega ameriškega prehranjevanja.

V zadnjem času namreč vse pogosteje večerjajo ob poznih popoldanskih oziroma zgodnjih večernih urah. Na prehranjevalni trend so opozorili vodje in direktorji ameriških restavracij.

“Opazili smo upad gostov, ki večerjajo pozneje,” je za ameriške medije povedal generalni direktor libanonske restavracije v New Yorku. Restavracija je bila po njegovih podatkih nekoč najbolj obremenjena med 19.30 in 20.30, zdaj pa je obremenjenost najvišja med 18.30 in 19.30. Dodal je tudi, da gostov, ki prihajajo ob 22. uri, skoraj ni več.

Foto: Pexels

Do podobnih ugotovitev je prišel tudi vodja bližnje italijanske restavracije. Gostja restavracije, ki je ob 16.45 čakala v vrsti pred vhodom, je poudarila, da je vzdušje ob 17.00 enako prijetno kot ob 20.00, drug gost pa je pripomnil, da zgodnje večerjanje omogoča proste konce dneva.

Prehranjevalni trend se navezuje tudi na naročanje hrane na dom. Naročila okoli 16. ure so se od leta 2019 povečala za 10 odstotkov, medtem ko so vožnje hrane po 21. uri padle za 9 odstotkov, poroča newyorški časopis The Wall Street Journal.

Zdi se, da so se Američani začeli zavedati prednosti zgodnjega prehranjevanja. “Bolje spim in dejansko sem shujšala,” je povedala še ena ameriška gostja restavracije.

Foto: Unsplash

Generalni direktor prej omenjene libanonske restavracije je še dodal, da trend nima pozitivnega učinka le za goste, temveč tudi za restavracijo, ki lahko, zaradi večjega obiska v zgodnjih urah, eno mizo postreže trikrat, ne le dvakrat, kar vodi do večjega dobička in napitnin.

Dodal je še, da so ameriške restavracije ob torkih, sredah in četrtkih enako zasedene kot med vikendom, kar pripisuje dejstvu, da se ljudje po delu odpravijo na druženje v restavracijo.  

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic