fbpx

Zakaj je dandanes tako pomembno biti videti »drago«?

Izbor urednice, Moda, Novice, slider

Dejstvo je, da nam denar lahko kupi drage dizajnerske kose, ne more pa nam kupiti okusa in stila.

Popoln, spočit in mladosten videz, stalna dosegljivost, visoka delovna vnema in učinkovitost – vse to so imperativi moderne družbe. Pojmovanje uspešnosti poleg visoke storilnosti in solidnega zaslužka obsega tudi drag videz. Je res tako pomemben in (kako) ga je moč doseči, tudi če nismo milijonarji?

Ko potegnemo črto, imamo ljudje na seznamu svojih vrednot, prioritet in želja vendarle zelo podobne stvari. Po navadi se razlikujejo le v vrstnem redu, ki je v veliki meri odvisen od starostne skupine, spola, morda celo domače vzgoje in poklica. Ko je s pregovornim trojčkom ljubezen-zdravje-družina vse v najlepšem redu, pa si človek, pohodu vzhodnjaških duhovnih praks navkljub, želi še nekaj večjega, boljšega in … dražjega. Vse za dober vtis, povečanje občutka moči, lastne vrednosti, pomembnosti in vpliva.

Na ta način torej zlahka lahko razložimo pohod »sindroma logomanije«, ki se zadnje čase pojavlja v svetu novopečenih bogatašev in na hitro, morda celo na vprašljiv način pridobljenega denarja. Torbice, pasovi, puloverji, trenirke in čevlji, ki kričijo imena znanih modnih hiš, nas namreč spremljajo vsepovsod. Tako je tudi neizurjenemu modnemu očesu dokaj hitro jasna debelina lastnikove denarnice – ali pa vsaj njegova ali njena močna želja po dajanju tovrstnega vtisa.

Verjetno se boste strinjali, da v tem ni videti nobene prefinjenosti in estetike v pravem pomenu besede. Protiutež temu pa predstavljajo brezhibni suknjiči in oblekice članov kraljevih družin in zvezd iz sveta šovbiznisa, ki brez odvečnih napisov prej omenjenih cenjenih kreatorjev izžarevajo brezhiben stil, eleganco in prileganje telesu do zadnjega milimetra.

V čem je torej skrivnost? Vsekakor v skrbno izbranih materialih, kombinacijah le-teh, pravilni izbiri barv, modnih dodatkov in deležu odkrite kože. Sofisticirani, dragi videzi so preprosti in po navadi vključujejo en sam ključen kos, okoli katerega se vrti celoten stajling. So kombinacija različnih tekstur, ki pa jih povezuje skupen element, rdeča nit izbranega videza. Pomemben je izbor tkanin – sintetika je videti ceneno, poleg tega pa povzroča prekomerno potenje, medtem ko se naravni materiali obnašajo povsem drugače.

Videz »za milijon dolarjev« ustvarijo tudi kvalitetni in lepo oblikovani čevlji, v katere se splača investirati in so češnjica na torti vsakega stajlinga. Prav posebno aristokratsko noto pa doda še skrbno izbrani parfum, ki se zlije z osebnostjo.

Dejstvo je, da nam denar lahko kupi drage dizajnerske kose, ne more pa nam kupiti okusa in stila. Zato bo vedno veljalo, da je največja umetnost izbrati kose dobre kvalitete in dosegljive cene, ki jih skrbno oprane in zlikane združimo v prepričljivo in osupljivo zgodbo. Pri nakupu se zato odločajmo za večne klasične kose, ki bodo na nas dobro videti še vsaj naslednjih nekaj sezon. Tradicionalnemu ujemanju barve torbice in čevljev se moramo enostavno odpovedati, saj pretirano ujemanje deluje ceneno.

Enako velja za velike plastične uhane, posloviti pa se moramo tudi od hlačnih nogavic s prevelikimi vzorci. Ličenje naj bo ob tem vedno diskretno, poudari pa naj dostojanstvo obraza in njegove najlepše poteze, pozabiti pa ne smemo niti na negovane lase in nohte – in formula za uspeh je tu.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam