fbpx

Zakaj je gel najboljše sredstvo za čiščenje obraza?

Lepota

O lepem in negovanem obrazu ne moremo govoriti, ne da bi začeli z najbolj pomembnim korakom – čiščenjem.

Vsi izdelki, ki sledijo čiščenju kože, preprosto izgubijo svoj namen, če se nanesejo na nečisti obraz in kot taki postanejo popolnoma odveč. Zato je veliko pametneje, da svoj čas posvetite temeljitejšemu čiščenju, kot nanašanju ostalih izdelkov, pri tem pa vam bodo pomagali kakovostni čistilci.

Zelo pogosto se zgodi, da je čiščenje velika težava, zato včasih odidemo v posteljo, ne da bi si temeljito očistili obraz, saj smo prepričani, da en odhod v posteljo brez očiščenega obraza ne bo tako grozen.

Težava je, da koža, polna nečistoč, ne regenerira in diha, kar posledično lahko poškoduje strukturo kože. Nečiste in zamašene pore so kot tempirana bomba in je le vprašanje časa, kdaj se bo na koži pojavilo vnetje.

Ko rečemo čiščenje obraza, običajno mislimo na postopek, ki včasih traja lahko zelo dolgo, konča pa se šele, ko na bombažni blazinici ne vidimo več sledi ličil ali umazanije.

Čistilni gel za obraz je odličen izdelek za čiščenje kože in odstranjevanje ličil, saj kože ne izsuši, kot je to lahko pri drugih čistilih in ni grob.

Micelarna voda, o kateri se je v zadnjih letih veliko govorilo in jo uporablja skoraj vsaka ženska, je zelo groba za kožo, saj z bombažno vato drgnete po koži in dodatno poglabljate gube, umazanijo pa lahko potisnete še globlje v pore.

Zato naj ima pri čiščenju obraza gel vedno prednost, vendar ne pozabite izbrati tistega, ki v svoji sestavi nima parfumov ali olj, sestavin, ki so največkrat »odgovorni« za čiščenje por.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam