fbpx

Zakaj je Kim Kardashian svet razburila s kitkami?

Lifestyle, Novice, Prva stran, Tuja scena, Znani

Najbolj goreči čistuni zatrjujejo, da je resničnostna zvezdnica nič manj kot ‘zadala klofuto afriški kulturi’.

Le kakšen bi bil mesec, v katerem bi javnost ostala prikrajšana za škandale, ki jih hote ali nehote zakuha eden od članov družinskega klana Jenner-Kardashian? Tako rekoč nepopoln in dolgočasen. Na srečo nas ne pustijo dolgo na suhem, za predzadnje razburjenje je poskrbela Kendall Jenner, že dan, dva kasneje jezike brusi in ljudi razburja tudi novopečena mati Kim Kardashian.

Čeprav je njena hči Chicago West stara manj kot dva tedna (Kim in njenemu možu Kanyeju Westu jo je rodila nadomestna mati 19. januarja letos) ima resničnostna zvezdnica očitno že več kot dovolj časa, da si ureja frizuro in deli svoje dokaj provokativne fotografije na družbenih omrežjih.

Kanye in Kim (s hčerko Chicago, op.) se preprosto rada fotografirata – mi pa radi gledamo

Kim je na Instagramu objavila niz fotografij, na katerih je svoje po novem platinasto blond lase okrasila z drobnimi kitkami v ‘afro’ slogu, ki se, kot je običajno za to vrsto frizure, na koncu las zaključi z drobnimi biseri, ki držijo spletene lase skupaj.

Hi, can I get zero fucks please, thanks

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Frizuro si je dala narediti očitno po vzoru nekoč legendarne igralke Bo Derek, vsaj tako je napisala na svojem profilu. Čemu in zakaj je Kimina frizura izzvala tak plaz ogorčenja, že tako domačega v dobi družbenih omrežij, pa nam vseeno ni jasno. Večina komentatorjev je obsodila njen stavek, ki ga je zapisala pod fotografijo:

“Odločila sem se za kitke Bo Derek”,

ali pa jim je šla na sploh v nos njena celotna podoba.

Čeprav je njen lastni mož očitno temnopolt, Kim ves čas napadajo zaradi žaljenja temnopoltih

V čem je sploh poanta zgražanja? Menda v tem, da je 37-letna resničnostna zvezdnica kitke, ki jih tradicionalno imenujejo ‘afriške kitke’, z malo nerodnim izražanjem pripisala belki in s tem baje ‘zadala udarec afriški kulturi’, ‘prisolila zaušnico Afroameričanom’, ‘popljuvala temnopolte’ in kar je še teh izrazov, ki naj bi nakazovali v smer načrtne razžalitve.

Bo Derek v veliki filmski uspešnici ‘Desetka’ iz leta 1979

Dandanes se imajo ljudje očitno res čas ukvarjati z vsem in vsakomer, razen s samimi sabo. Dušebrižnike, ljubiteljske smetilce po družbenih omrežjih in na sploh brezdelne zdolgočasence bi veljalo opozoriti, da je bila resnično prav Bo Derek tista, ki je na zahodu popularizirala afriške kitke, ko jih je nosila leta 1979 v kultnem filmu Desetka, romantični komediji režiserja Blakea Edwardsa.

BO WEST

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Prav zaradi nenavadne frizure, ki jo je Bo nosila v tej vlogi, so si dekleta in ženske po Evropi in ZDA začele množično delati take kitke, resnici na ljubo večina predvsem v dopustniškem času, saj je ta frizura bolj primerna za brezskrbne poletne dni, kot za vsak dan.

Tudi, če Kim ni bila seznanjena s tem, da Bo ni bila prva, ki je nosila take kitke, ampak da gre za tradicionalno frizuro, ki se nosi v mnogih afriških plemenih in ljudstvih, res ne vemo, kdo bi ji nepoučenost zameril. In morda se je preprosto slabo izrazila, ko je navedla Bo Derek za primer.

Se vam zdi zelo temna? Neverjetno, a resnično, zaradi te slike se je morala Kim javno opravičiti…

Daleč od tega, da bi Kim po novem zagovarjali, vendar se nam ta spodrsljaj, ki to najbrž sploh ni, res ne zdi povod za tako negativnost. To ni prvič, da se je Kardashianova zapletla s črnsko kulturo, saj ji je javno mnenje pred časom že oponeslo, da si je v oglasni kampanji za svojo lepotno linijo izdelkov obraz potemnila, da je imela polt kot Afroameričanka, če uporabimo politično korekten izraz.

 

Foto: Instagram, YouTube, Pinterest, Blogspot, NS News, Style Cater, Pop Culture


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam