fbpx

Zakaj je morska sol najbolj zdrav lepotni trik?

Lepota, Novice, slider

Kaj vse se skriva v sestavini, ki jo pogosto pozabljamo in zanemarjamo … imamo pa jo pred nosom!

Pogosto moramo seči globoko v žep, da bi svojemu telesu dali to, kar najbolj potrebuje, v upanju, da bo pomagalo zdravju in duhu. Znajdemo se tudi v položaju, ko določen izdelek preplačamo samo zaradi znane znamke, pravega učinka pa ni.

Alternative pa vedno obstajajo, še posebej v poletnih mesecih, ko se telo najbolj regenerira. Pisali smo že o raznih naravnih maskah za lase in obraz, čarobnih oljih in podobno, zdaj pa je prišel čas, da vam predstavimo, kaj vse se skriva v sestavini, ki jo pogosto pozabljamo in zanemarjamo … imamo pa jo pred nosom!

Skoraj smo že na pragu poletnih dopustov, ko se bomo odpravili na morje ter se prepustili okrevanju naše kože in las. Kaj lahko uporabimo za našo kožo in lase ter katere so sestavine, ki bi jih priporočili?

Junakinja te naše zgodbe je morska sol. Ne samo, da je zdrava, ima tudi zdravilne lastnosti. Proces nastanka morske soli je zelo preprost, saj nastaja z izparevanjem slane vode. Morska sol vsebuje kar 80 različnih elementov, ki pomagajo našemu zdravju, koži in lasem.

Med njimi so natrijev klorid, kalij in magnezij. Nočemo, da članek spremenimo v dolgočasno uro kemije, vendar je pomembno vedeti, da ima morska sol tudi bazični učinek. Če prevedemo v laični jezik, to dejansko pomeni, da sol regulira nivo kisline v telesu in s tem nadzira tveganja za resne bolezni.

Znanstveniki so dokazali, da redno jemanje morske soli, pomešane z vodo, lahko pomaga zniževati holesterol v krvi. V veliko pomoč je tudi krvnemu tlaku, saj ga ureja in srcu omogoča, da pravilno deluje. Za vse, ki se redno spopadate z alergijami in ste nenehno prehlajeni, ker je vaše telo podvrženo boleznim, je mogoče napočil čas, da imunski sistem okrepite s pomočjo morske soli. Nič več nas ne čudi, da so nas babice vedno peljale na morje, kadar smo zboleli za astmo ali imeli težave z dihali.

Poleg svežega zraka, tudi morske alge pripomorejo obnoviti sluznico, morska voda pa ima, poleg vsega, tudi antibakterijski učinek.

Dodajanje primerne količine morske soli v prehrano upočasni osteoporozo. Zaradi kalija morska sol ublaži tudi morebitne krče, ki jih imamo pogosto pred menstruacijo. Ta čudežna sestavina je naravni čistilec krvi, saj vsebuje veliko vitamina C, iz telesa izloči razne strupe, zato priporočamo, da solne kopeli uporabljate bolj pogosto. Koža bo postala bolj čvrsta in zdrava.

Morska sol lahko služi tudi kot naravni piling – zmešamo jo s kokosovim oljem, ki mu dodamo malo sivkinega eteričnega olja za blagodejni in pomirjujoč učinek.

Za vse, ki se borite z mastnimi lasmi, prhljajem in lasmi, ki so videti brez življenja, je morska sol lahko idealna rešitev. S pomočjo številnih mineralov, bodo lasje dosegli večji volumen, sol bo absorbirala odvečno maščobo ter dala lasem želeni sijaj in okrevanje, še posebej v kombinaciji s soncem, ki bo zacelilo lasišče.

Torej, ko boste na morju, izkoristite vse njegove prednosti, po povratku domov, pa se boste znašli tudi z alternativami.

 

Foto: Billabong


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam