fbpx

Zakaj je slovo od velike torbe pravzaprav dobra stvar?

Izbor urednice, Moda, Novice, slider

Čeprav nam velika torba prinaša občutek varnosti, pa se prav v njej skriva tisto, kar nas dela nesamozavestne.

Tudi, če v njej nismo imeli nobenih stvari, smo jih vedno radi nosili. Od otroških torbic, zaradi katerih smo se počutili velike in pomembne in so bile del naše vsakdanje igre, do tistih šolskih, v katerih smo nosili majhne skrbi, je ta modni dodatek postal nepogrešljiv del našega življenja.

Ko smo malce odrasli, smo v torbo zapakirali celo svoje življenje. Torba ni bila več samo del našega vsakdana, ampak je postala naš vsakdan.

Torba ali ročna prtljaga?

Vsebina torbe veliko govori o nas samih, iskreno in brez cenzure. Od zmečkanih starih računov do ovitkov na pol pojedenih energetskih ploščic, do šmink izgubljenih nekje na dnu, torba nehote razkriva naše navade in delček osebnosti.

Sam namen torbe in vseh stvari, ki jih dnevno nosimo v njej, se je v zadnjem času spremenil v ročno prtljago. Čeprav nam velika torba prinaša občutek varnosti, pa se prav v njej skriva tisto, kar nas dela nesamozavestne in slovo od nje je pravzaprav najboljša stvar, kar lahko storite.

Čeprav se je čez leta vsebina naše torbe spreminjala, je naša naklonjenost do nje ostala nespremenjena. Vedno večje in boljše torbe so za nas pomenile veliko več od dodatnega žepa, v katerega smo lahko pospravili stvari. Ob prvem nakupu velike torbe za dnevne priložnosti smo se počutili svobodno, odraslo in odgovorno.

Naša velika torba je postala pripomoček, ki je skrivala vse, kar smo skozi del dan potrebovali in čeprav nam je dajala občutek neodvisnosti, nam je povzročila še več zasvojenosti.

Večje torbe so prinašale čedalje več prostora in posledično več predmetov, ki smo jih upravičeno ali ne, imeli ves čas pri sebi. Nakup velike torbe ni bila naključna napaka, ampak je bila ta izbira čisto zavestna.

Že v otroštvu smo se navduševali nad čarobno torbo Mary Poppins, v najstniških letih nam je predstavljala nekaj, kar je bilo samo naše, zato ne preseneča, da ima torba precej večji pomen, kot samo stvar, v kateri prenašamo stvari.

Nekaj let ali desetletij kasneje, je najboljša poteza, ki jo lahko naredite ta, da prekinete svoje razmerje z vsakodnevnim modnim dodatkom, veliko torbo.

Zakaj?

Velika torba ni nikoli pomenila več kot samo kup nakopičenih stvari, ki jih pogosto sploh ne potrebujemo. V skladu s priljubljeno metodo minimalizma Marie Kondo, ali v skladu z vašimi lastnimi pravili, iz torbe odstranite vse, česar v resnici ne potrebujete.

Stvari, ki so ostale v njej, kot je na primer mobilni telefon, slušalke, denarnica in ključi, lahko pospravite v majhno torbico, ki ne dopušča veliko praznega prostora za vrnitev k starim navadam. Kmalu boste ugotovili, da se občutek odgovornosti in svobode nikoli ni skrival znotraj velike torbe in da je slovo od nje in vseh nepotrebnih stvari zelo odrasla in dobra poteza, ki ste jo lahko storili.

 

Foto: Anastasja Kajba, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam