fbpx

Zakaj je splet podrl vse rekorde ob nastopu Beyoncé na Coachelli?

Izpostavljeno, Lifestyle, Prva stran, Znani

Zvezdnica je svojim oboževalcem pripravila v vseh pogledih nepozaben spektakel!

Če ste se minuli vikend skrivali nekje na območju brez povezave wi-fi oziroma dostopa do svetovnega spleta, vam kajpak odpustimo, da ste spregledali megazvezdnico Beyoncé, ki je zrla v njegove uporabnike iz vseh možnih kotičkov: od izčrpnih člankov, do statusov na družbenih omrežjih, preko kratkih ‘memov’ in zabavnih idej, ki aludirajo na priljubljeno pop zvezdnico, do posnetkov na YouTubeu – internet je te dni kratkomalo ‘korakal po taktu’ te princese sodobne glasbe.

Vsi, ki cenijo vrhunski koncertni show in visoko kakovostno produkcijo, so bili minulo soboto evforični po nastopu Beyoncé na glasbenem festivalu Coachella – in to z razlogom. Najsi vam je glasba, ki jo izvaja Beyoncé, všeč, ali ne, dejstvo je, da gre za eno največjih ikon v šovbiznisu oziroma v industriji zabave, njeni nastopi so namreč sanjski in le redko kateri sodobni glasbenik je sposoben pripraviti tak spektakel, kot ga Beyoncéina ekipa, ki perfekcionistično bdi nad prav vsako sekundo pevkinega nastopa.

Beyoncé si lahko to kot super mega zvezda seveda lahko (finančno) privošči, namreč, da najame ekipo vrhunskih strokovnjakov, ki ji stojijo ob strani na nastopih. Ne preseneča, da skupaj z možem, reperjem Jay-Z-jem, zato že nekaj časa utelešata ‘najbolj vpliven par v svetu sodobne glasbe’.

Nedavni Beyoncéin nastop na Coachelli se je oboževalcem te garaške in do konca predane pevke odkupil za lansko odpoved težko pričakovanega koncerta na taistem festivalu; zdi se, da je sama Beyoncé čutila, da se mora še bolj potruditi tudi za nazaj, kajti njena publika je doživela spektakularnih 120 minut nastopa, ki je s svojo pestrostjo vložkov ter mnogih dodatkov (in posebnih presenečenj) spominjal že kar na kostumografski muzikal.

Pevka Beyoncé v kostumu prestižne modne znamke Balmain

Vsak trenutek na odru je bil skrbno zrežiran, premišljen in do potankosti koreografiran. Od plesnih korakov nastopajočih pa do pevkinih ‘politiziranj’ za mikrofonom o aktualnih dogodkih v svetu, do ode afriškoameriški kulturi…

Pevkin fascinanten kostum Olivierja Rousteinga iz modne hiše Balmain še od zadaj…

Kot da to še ne bi bilo dovolj, je Beyoncé na oder povabila posebne goste, denimo Michelle Williams in Kelly Rowland, zaradi katerih so udeleženci koncerta doživeli ad hoc združitev skupine Destiny’s Child, pa čeprav le za nekaj pesmi…

Destiny’s Child so se ponovno združile samo za Coachello

Vse našteto, videno in slišano, je dokaz, da je pevka Beyoncé resnično ena največjih zvezd v sodobnem šovbiznisu. Pop ikona, ki slovi tudi kot ljubiteljica mode, se je na nastopu na Coachelli večkrat preoblekla. Stylingi, ki jih je pokazala na odru, so bili, kajpada, izdelani posebej zanjo in za to priložnost. Tako je denimo en del nastopa nosila kostum Balmain, ki ga je pevki osebno sešil Olivier Rousteing, modni oblikovalec in kreativni direktor modne hiše Balmain za ta nastop na Coachelli.

Jay-Z in Beyoncé – najvplivnejši par v svetu pop glasbe

Z nekdanjima kolegicama, Michelle Williams in Kelly Rowland, je Beyoncé odpela stare uspešnice Say My Name, Soldier in Lose My Breath, sestra Solange Knowles pa se ji je pridružila na odru za nadvse atraktivno plesno točko. Tudi Beyoncéin soprog Jay-Z ni manjkal: svoji ženi je pomagal pri izvedbi pesmi Déjà vu.

Beyoncé in Solange oziroma sestri Knowles

Beyoncé kajpak ne bi bila ona sama, če ne bi v svoj odmevni nastop vmešala še nekaj političnih parol in osebnih pogledov na dogajanje v svetu, priložnost je izrabila tudi za poklon svoji kulturi; to je bilo kar za pričakovati, ker je slavna pevka pred dnevi postala prva Afroameričanka, ki je nastopila na tem znanem glasbenem festivalu!

Njena spremljevalna skupina je tudi zato že uvodoma zaigrala takte pionirja ‘afrobeata’, Fele Kutija, v nekem trenutku se je vrtel posnetek govora znanega borca za črnske pravice, Malcolma X-a, sam nastop pa je Beyoncé začela s pesmijo Lift Every Voice and Sing, ki se smatra za nekakšno himno Afroameričanov. No, potem pa se še sprašujete, zakaj je splet podlegel tej seksi in prikupni pevki, ki velja za vokalno eno najbolj nadarjenih v sodobni glasbi… Odgovor je očitno na dlani!

 

Foto: YouTube, Fashion.hr, Popsugar, Pinterest, Variety


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam