fbpx

Zakaj je ta fotografija povzročila ogromno zgražanja?

Lepota

Za običajnega smrtnika ne bi bila ta fotografija ene najbolj znanih lepotnih blagovnih znamk čisto nič posebnega. Pač, ustnice, obrobljene s temnim svinčnikom. Vas zanima, kaj je takega na tej fotografiji, da je doživela toliko kritik?

Popolna koža, popolni lasje, popolna manikura, vse v najboljši različici. Jasno je, da želijo znamke za ličila le-ta pokazati v najboljši luči, kar pomeni, da so pegice, dlačice, nepopolni zobje in akne, lahko moteči. Pa vseeno, je tudi lepotna industrija spoznala, da ženske v resničnem življenju niso retuširane in »sfiltrirane«, obrvi nimajo vedno urejenih in tudi, tako kot na tej MAC-ovi fotografiji, imajo dlačice nad zgornjo ustnico.

Če bolje pogledate to fotografijo, ki reklamira barvico za ustnice z imenom Chesnut, je ta naravna ali bolj natančno povedano, nad zgornjo ustnico so vidne dlačice, tudi tiste temnejše.

Pod objavljeno sliko se je zvrstilo kar nekaj neprimernih komentarjev, kot »Ali tega ga popravit v Photoshopu?«, »Halo, a ne vidite brkov?«, »Ne najdem barve tega gozda na vaši strani …«, so samo nekateri od neprimernih komentarjev. K sreči pa je večina sledilcev priljubljene znamke ličil, potezo pozitivno pozdravila in nestrpnežem sporočila: »Ste se vi rodili brez dlačic na telesu?«

Foto: instagram.com/maccosmetics/


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam