fbpx

Zakaj je Versacejeva majica povzročila bes Kitajcev?

Moda

Italijanska prestižna znamka Versace in njena kreativna direktorica Donatella Versace sta se včeraj morala uradno opravičiti.

Ostre kritike na družbenih omrežjih je povzročila majica, na kateri sta kitajski mesti Hong Kong in Macao označeni kot državi.

Versace, ki ga je lansko leto kupil Capri Holding v lasti oblikovalca Michaela Korsa, je na Twitterju objavil opravičilo s sporočilom, da je sporna serija majic od 24. julija umaknjena s prodajnih polic.

Versace s sedežem v Milanu je zadnje izmed številnih podjetij, ki se je ujelo v mrežo spornih političnih vprašanj, ki vključujejo Kitajsko, ki je lani okrepila nadzor nad tem, kako pojmujejo nekdanje kolonije, kot sta Hong Kong in Macao – zdaj sicer del Kitajske, ki pa sta obdržala določeno avtonomijo.

Na majici, ki se je pojavila na kitajskih družbenih omrežjih, so zapisana mesta in države kot na primer New York – ZDA ter Peking-Kitajska. Na majicah pa je zapisano tudi Hong Kong-Hong Kong in Macau-Macao.

»Versace je pokazal, da ima Kitajsko iskreno rad in spoštuje kitajski teritorij ter nacionalno suverenost,« so še zapisali v uradnem sporočilu.

foto: Versace, Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam