fbpx

Zakaj je zadnjica fenomen zadnjih let?

Fit, Lepota, Nega telesa, PR novica, Prva stran

Počepi, izpadni koraki, dvig bokov …in TISTA pika na i, ki zares deluje!

Verjetno gre velik del zaslug, da so zadnjih nekaj let zadnjice veliko bolj v ospredju kot prsi, pripisat klanu Kardashian in razcvetu Instagram modelov, ki jih ponosno razkazujejo. Zanimivo kako so vse popolne, brez celulita in napeto kožo. Seveda vsi vemo, da je v igri kar nekaj filtrov, s katerimi smo vsi videti naravnost čudovito.

Vrnimo se v resničnost. Ker imamo vsi radi priporočila iz prve roke, vam tokrat zaupamo zgodbo naše bralke, ki se je odločila za edinstveni postopek dviga zadnjice. In to nima nič opraviti z vsadki. Malo telovadbe, pravilna prehrana in pika na i, postopek laserske lipolize, s katerim se zadnjica preoblikuje in dvigne.

»Še pred pojavom Instagram manije zadnjic, sem se nekako vedno ukvarjala s svojo zadnjo platjo. V svojih dvajsetih letih sem neprestano tekla, misleč, da je to alfa in omega rekreacije. Kasneje sem le začela dvigovati tudi uteži in paziti na uravnoteženo prehrano. Lahko rečem, da je bila moja zadnjica lepo oblikovana in brez celulita.

Potem pa so se v naslednjih 10 letih zvrstile tri nosečnosti, ki so seveda pustile svoje tudi na telesu. Nimam odvečnih kilogramov, seveda pa telo ni v stanju, kot je bilo pri dvajsetih, z nekaj več discipline pri prehrani, bi bili rezultati še boljši. Ker pa je moje načelo, da živim le enkrat in se čisto vsaki kepici sladoleda in kozarcu vina, ne bom odrekla, raje več telovadim in si privoščim še kakšno masažo.

Pred časom pa sem na spletu zasledila zapis o neinvazivnih metodah odprave celulita in preoblikovanja zadnjice, ki jih opravlja dr. Dinko Kaliterna na svoji kliniki Poliderma v Zagrebu.  

Vas zanima kaj je  laserska lipoliza?

To je trenutno najučinkovitejša metoda, s katero na neboleč način trajno odpravimo celulit. Pod kožo se uvede posebna igla, t. i. kanila, na vrhu katere je laserska sonda, ki proizvaja žarek z nizko energijo.
Postopek deluje na glavne vzroke nastanka celulita. Kanila mehansko razgradi odebeljeno vezivno tkivo, ki vleče kožo v globino, in tako odstranjuje pomarančasto kožo. Posebej se priporoča pri celulitu z izraženo pomarančasto kožo in odvečnim maščobnim tkivom, npr. pri maščobnih blazinicah na kolenih in bokih.
Laserski žarek s toploto trajno uniči maščobne celice (lipoliza), ki se z urinom izločijo iz telesa, spodbudi nastanek novega vezivnega tkiva in odebeli kožo brez vsakršnega vbrizgavanja. Toplota zategne tudi kolagenska vlakna, primerna temperatura pa se doseže s strogo nadzorovanim segrevanjem.
To je hkrati tudi najučinkovitejši postopek za zatezanje kože in se še posebej priporoča pri t. i. mlahavem celulitu z odvečno kožo. Postopek ne pusti modric, saj laser koagulira krvne žile, lahko pa pride do manjše otekline, ki kmalu izgine.
Zdravijo se lahko samo prizadeti predeli ali pa celotna površino nog.
Učinek traja povprečno do pet let. Prvi rezultati so običajno vidni 30–60 dni po postopku in se v naslednjih 10–12 mesecih še izboljšujejo.

Odločila sem se za lasersko lipolizo. Na dan posega mi je zdravnik prijazno razložil, kaj bo naredil in kako postopek pravzaprav deluje. Všeč mi je bila njegova laična razlaga, ko meso položimo na vročo maščobo se skrči in tako nekako deluje tudi ta metoda.

Rezultat neposredno po posegu

Vse skupaj je trajalo dobri dve uri. Najbolj boleči del je anestezija, ki je za trenutek malce neprijetna, toda to traja res le približno 15 sekund. Že med samim posegom je rezultat viden. Najbolj neprijetna stvar je bilo hlajenje z mrzlim zrakom. Ampak, kakor pravijo, za lepoto se potrpi.

Rezultat neposredno po posegu

Nekaj dni po postopku je bilo področje zadnjice malce bolj občutljivo, nisem pa imela nobenih modric.

Zdravnik mi je svetoval nekaj dni počitka od vadbe, sicer pa ni nobenega okrevanja. Tudi elastičnih nogavic mi ni bilo treba nositi. Povedal je še, da bom rezultate začela opažati hitro, in kar je najlepše, vsak dan bodo boljši.

Zaradi časovne stiske nekaj časa po posegu nisem telovadila, kar bi pomenilo, da mišice uplahnejo. Tokrat pa sem bila prijetno presenečena, ko sem v ogledalu mesec dni postopku opazila, da se je oblika že malce preoblikovala in dvignila. Ne gre za spremembe, ki bi bile vidne, kot če bi se odločila za vsadke, so pa opazne in bodo opazne vsak dan bolj.

Na spodnjih dveh fotografijah, ki sta neobdelani in amaterski, se po mesecu in pol že vidi razlika v obliki zadnjice. 

Pred posegom in mesec in pol po posegu

Lahko rečem, da sem z rezultatom zelo zadovoljna in že komaj čakam poletne mesece, ko bo stanje še boljše. Seveda se ne slepim, da bom videti kot retuširani model za kopalke:), z redno vadbo, pravilno prehrano ter učinki laserske lipolize, bo moja zadnjica kakšen centimeter višje.

Vsak dan smo bolj in bolj bombardirani s popolnimi podobami teles, kar se počasi nezavedno zasidra v naše glave. Dejstvo je, da imamo vse ženske na telesu nepravilnosti, kot so strije, celulit in gube, razen tistih nekaj srečnic, ki imajo v sebi zagotovo gen nadnaravnih bitij in so zato videti tako hudo dobro:).«

Dodatne informacije o vseh postopkih odprave celulita in preoblikovanja zadnjice, si lahko preberete tukaj.

 

Foto: osebni arhiv


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam