fbpx

Zakaj lepota prihaja (tudi) iz naše notranjosti?

Izbor urednice, Lepota, Novice, PR novica, slider

Najlepši smo seveda takrat, kadar smo srečni, nasmejani in obdani s pozitivno energijo.

Ob dnevni poplavi fotografij na družbenih omrežjih, ki nas zasipajo s popolnostjo in lepoto (karkoli že to za posameznico predstavlja), se nehote vprašam, ali je res, da lepota prihaja (tudi) iz naše notranjosti? Kaj lepota sploh je in, ali je res povezana z mladostjo?

Sama verjamem, da prava lepota prihaja iz notranjosti. Kadar sem zadovoljna s seboj kot osebo, verjamem, da se to odraža tudi navzven.

Obraz je naše ogledalo za žalost, srečo, zaskrbljenost, saj mimiko le težko skrijemo. Najlepši smo seveda takrat, kadar smo srečni, nasmejani in obdani s pozitivno energijo.

Sama se najbolj samozavestno, močno in lepo počutim, kadar vem, da imam vse pod kontrolo, kadar vem, katere so moje obveznosti in načrti, kadar se dobro organiziram in vem, v katero smer gre dan. Vedno razlagam, da je vse v dobri organizaciji 🙂 Kadar sem organizirana, se počutim dobro in kadar mi uspe izpolniti vse obveznosti, se počutim zadovoljno in na koncu dneva tudi srečno.

Večkrat me sprašujejo po vzornicah in moj odgovor je, da so moje vzornice vse ženske, ki dosežejo popolno ravnovesje med zunanjo in notranjo lepoto.

Najboljši nasvet za zunanjo lepoto, ki sem si ga zapomnila za vse večne čase, je, da je pomembna čistoča, hidratacija in nega. Ko sem vstopila v trideseta, sem se začela soočati s prvimi gubicami in z dobro navlaženostjo kože, prav tako pa sem se začela zavedati, da vsako desetletje prinaša drug fokus na nego kože.

Spomnim se, da sem v svojih dvajsetih letih nosila težak make-up, zakaj, še sama danes točno ne vem. Je bilo to takrat moderno, ali pa sem si želela videti bolj odrasla, da bi me kolegi in kolegice v pisarni jemali bolj resno? Kot pa so rasla leta, se je zmanjševal moj make – up in danes se počutim najbolje z naravnim videzom, ki ne obsega več kot lahkotnega pudra, korektorja, rdečila za lica in nude šminke.

Pomemben mi je občutek svobode, ki ga prinašajo minimalne plasti ličil in dajejo naraven ter svež videz. Nikoli ne pozabim osnovo dobrega make – upa, serum in kremo. Že odkar je na trgu, torej od lanske pomladi, uporabljam Medexovo linijo Beesecret, saj se tudi pod make – upom odlično obnese, koža je zaščitena, kljub temu pa diha in ne daje občutka maske.

Linija je izdelana kar iz 96 % naravnih sestavin, med drugim iz čebeljega strupa, in je plod večletnega domačega razvoja.

Čebelji strup spodbuja nastanek kolagena, povečuje prekrvavljenost kože in mikrocirkulacijo, zaradi česar je koža napeta, čvrsta in naravno mladostna, zato ga nekateri imenujejo celo naravni botoks.

Pri izdelkih mi je resnično pomembna kakovost, saj mi ni vseeno, kaj nanašam na kožo, zato mi je bil pri Beesecretu zelo pomemben podatek, da je njihova učinkovitost dokazana tudi z dermatološkim testiranjem. Moj obraz je po nanosu Beesecret izdelkov vedno sijoč in spočit, ob redni uporabi pa se mi je izboljšala tudi sama struktura kože, predvsem zaradi vsebnosti ceramidov.

Današnji tempo bi lahko primerjali s peto avtomobilsko hitrostjo in včasih res težko najdemo čas zase, vendar menim, da si moramo čisto vsak dan vzeti pet minut, da si očistimo obraz, vsaj enkrat tedensko obiskati telovadnico ali oditi na sprehod, se dobiti s prijateljicami na kavi, si privoščiti masažo ali obiskati frizerja.

Še najbolje bi bilo, če bi si kar sami izmislili sproščujoči ritual, ne glede kakšen in se ga držati lahko vsakodnevno ali enkrat tedensko, samo da nam daje občutek ugodja, ravnovesja in miru.

V svetu lepote lahko rečemo, da novi trendi prihajajo kar dnevno in resnično skušam slediti vsem lepotnim tretmajem, kot so kolageni ter razni prehranski dodatki, imenovani superhrana. Sama sem že nekaj časa iskala lepotne izdelke, ki bi zadovoljili vse moje (vse večje) potrebe, zato sem bila zelo vesela, ker sem pri Medexu našla tisto, kar sem iskala.

Poleg linije Beesecret, uporabljam tudi njihove kolagene, predvsem naravni »lepotili« Kolagenlift v prahu in Kolagenlift ampule, ki poleg zmanjšanja gub, izboljšanja čvrstosti in elastičnosti kože, vplivata tudi na lase in nohte. Kolegenlift ampule vsebujejo še hialuronsko kislino in niacin.

Če se slučajno kdaj zgodi, da jih pozabim popiti zjutraj (priporočena količina je ena ampula na dan), jih imam v torbici vedno na zalogi.

Kolagenlift v prahu pa poleg kolagena vsebuje še vitamin C in hialuronsko kislino v prahu in je brez dodatnega sladkorja, umetnih barvil in arom, zato ga brez težav zmešam v čaj, kar je moj najbolj priljubljen ritual.

 

Pri Medexu pa so rekli ne tudi izpadanju las, saj imajo na svojih policah Kolagen v prahu za krepitev in sijoč videz las ter nohtov.

Kolagen je pomemben vir pri ohranjanju lepe in čvrste kože, kar se zavedajo tudi pri Medexu in zato lahko rečemo, da lepota resnično prihaja tudi iz naše notranjosti. Pa saj veste, katero lepoto imam v mislih, kajne?! 🙂

 

Foto: Žiga Intihar

Oblačila: Cliché Jelena Pirkmajer

Make -up: Martina Razinger

Fotografije so posnete v salonu Velana Living

Vsebino omogoča podjetje Medex d.o.o.


Sledite nam