fbpx

Zakaj Meghan Markle in princ Harry ne bosta skrbnika svojega sina?

Znani

Več stoletij star zakon je še vedno v veljavi.

Britanski princ Harry in njegova soproga Meghan sta v ponedeljek dobila sina. Princ je rojstvo prvorojenca označil za najčudovitejšo izkušnjo, kar si jih je mogoče zamisliti. Srečni par pa bo moral upoštevati nenavaden zakon, ki določa, da za sina ne bosta imela popolnega skrbništva. 

Zakon, sprejet pred več kot tremi stoletji, določa, da ima polno pravno skrbništvo nad vnuki kralj oziroma kraljica, za Independent pojasnjuje strokovnjakinja za kraljevo družino, Marlene Koenig. Zakon je leta 1717 uvedel kralj George I., ker ni zaupal odločitvam svojega sina Georga II.  Glede na zakon je tako kraljeva oziroma kraljičina pravica, da skrbi za izobrazbo in poroko otrok kraljeve družine. 

Čeprav je Keonigova prepričana, da se kraljica ne bo vpletala v vzgojo in izobraževanje vnuka, ki je včeraj privekal na svet pa so zakon v kraljevi družini že uveljavljali. Leta 1994 je princesa Diana po ločitvi od princa Charlesa izrazila željo, da bi se s sinovoma preselila v Avstralijo, vendar, ker ni imela popolnega skrbništva, to ni bilo možno. 

Vir: zurnal24.si

Foto: Getty images


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam