fbpx

Zakaj nosite napačno številko čevljev?

Moda, Novice, Prva stran, Zanimivosti, Ženska moda

S pomočjo našega nasveta in tabele boste vedno kupili pravo številko!

Kdaj ste nazadnje izmerili svoje stopalo? Kot poroča The Wall Street Journal, kar polovica Britank nosi napačno številko obutve. V raziskavi, ki je zajela 2000 ljudi, so otropedi ugotovili, da je tretjina moških in polovica žensk že kupila čevlje, ki jim niso bili prav in so jih vseeno nosili.

Čeprav to ne zveni kot velika težava, ima neprimerna, premajhna ali prevelika obutev posledice za vse telo. Pride lahko do deformacije nožnih prstov, krčev in kroničnih bolečin v stopalih, premajhna obutev pa je lahko tudi razlog za glavobole in bolečine v hrbtenici.

Zato je res pomembno, da nosite obutev, ki se vam dobro prilega na stopalo in v kateri lahko udobno stojite oziroma hodite. Pri poskušanju  čevljev v trgovini, sploh, če vam je na voljo izkušena svetovalka, se to najbrž ne bo zgodilo, težave pa nastopijo pri  kupovanju čevljev preko interneta, v spletnih trgovinah.

Lahko pa si pomagate tako, da svoje stopalo izmerite: vzemite prazen list papirja in postavite nanj stopalo v sedečem položaju, bodite pozorni, da je površina ravna. Vzemite svinčnik in občrtajte stopalo, potem pa z ravnilom izmerite dolžino ter širino stopala.

Po naslednji tabeli boste vedno pravilno kupovali obutev:

št. 36 = 23 cm
št. 37= 23,8 cm
št. 38 = 24,5 cm
št. 39 = 25 cm
št. 40 = 25,5 cm
št. 41 = 25,7 cm
št. 42 = 26 cm

Uživajte v naslednjem nakupu! A če so vam čevlji preveliki ali premajhni, preširoki ali pretesni, jih vsekakor vrnite nazaj tja, kjer ste jih kupili. Tako boste veliko naredili tudi za svoje zdravje.

 

Foto: Reader’s Digest, Cosmpolitan, Bestshoes, YouTube, Bustle


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam