fbpx

Zakaj se letošnji spektakel Victoria’s Secret spreminja v pravo moro?

Moda, Novice, Prva stran

Najbolj spektakularni modni šov leta bo letos v Šanghaju.

Letošnji najbolj pričakovani modni spektakel se za organizatorje in pokrovitelje počasi spreminja v najdražjo moro.

Čez natanko 11 dni naj bi se v Šanghaju odvijala najbolj spektakularna modna predstavitev leta; modna revija spodnjega perila Victoria’s Secret, kjer se sprehajajo najlepše in najbolj plačane ženske na planetu. Sam projekt je ocenjen na milijon dolarjev, zaradi televizijskih prenosov pa se dobiček ocenjuje na nekaj deset milijonov.

Revija je v prvi vrsti šov po starem ameriškem sistemu – vrsta polgolih lepotic, zavidljiv seznam glasbenikov, ki nastopajo ob manekenkah, in prva vrsta največjih vplivnežev, znanih obrazov in lepih ljudi. Modni spektakel Victoria’s Secret je pravzaprav Superbowl spodnjega perila.

Tako kot številne modne znamke, so se vodilni pri Victoria’s Secret odločili, da bodo novo kolekcijo predstavili na kitajskem trgu. Izbrali so nove »angelčke«, ki že tedne na družbenih omrežjih objavljajo svoje režime vadbe in prehrane, kjer prevladujejo predvsem objave iz telovadnic in tiste v spodnjem perilu.

V ozadju pa se bije čisto drugačna bitka in, po poročanju notranjih obveščevalcev, zelo resna. Prva težava, s katero se soočajo, so kitajski vizumi. Veliko število modnih vplivnežev je bilo prisiljeno odpovedati potovanje, saj jim kitajska vlada ni odobrila vstopa v državo.

Podobno se je zgodilo tudi z nekaterimi manekenkami, ki naj bi nastopale na reviji. Ena izmed njih je tudi Gigi Hadid, ki ji je kitajska vlada prepovedala vstop – domnevno zaradi žaljivega videoposnetka, ki ga je objavila na Instagramu, na katerem se je norčevala s tortice v obliki Bude, saj je ta objava je sprožila plaz negativnih komentarjev na družbenih omrežjih.

 

Kitajci te žaljivke, kot kaže, niso pozabili in Gigi je morala na svojem Twitter računu objaviti novico, da se letošnje modne revije ne bo udeležila, čeprav je svojo udeležbo na Instagramu potrdila že meseca avgusta. Težave s pridobivanjem vizuma naj bi imela tudi Adriana Lima.

 

Organizatorji so medtem ostali tudi brez pop zvezdnice Katy Perry, ki ima prepoved vstopa na Kitajsko zaradi koncerta, na katerem se je pojavila v obleki s sončnicami, zaščitni znak protestnikov, ki so nasprotovali kitajski vladi v času njenega nastopa. Kot nadomestek so organizatorji poklicali britanskega glasbenika Harryja Stylesa.

Organizatorjeva služba za odnose z javnostmi je ogorčena, saj ne smejo objaviti sporočil za javnost, preden jih ne prebere in potrdi nekdo iz vlade. Poleg tega še niso pridobili dovoljenja za snemanje prostora okoli dvorane, kar je še dodatna težava. Notranji obveščevalci so povedali, da v organizaciji vlada kaos in panika, saj jih lahko vsaka napaka stane več tisoč dolarjev. Čeprav strokovnjaki za odnose z javnostmi poskušajo odpraviti škodo, novice o novih težavah prihajajo že na vsakih nekaj ur.

Organizatorji imajo še nekaj dni časa za reševanje novonastalih težav, že zdaj pa smo prepričani, da bo naslednje leto modna revija ponovno pristala v New Yorku.

 

Foto: Reuters


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam