fbpx

Zakaj se moški bojijo zveze s pametnimi in samostojnimi ženskami?

Odnosi

Bolj, ko so ženske pametnejše in globlje misleče, težje jim je najti sorodno dušo.

Lahko gredo na veliko zmenkov, toda na neki točki zveza ne napreduje. Vendar ni vsak moški dovolj močan, da bi lahko ob pametni ženski stal z ramo ob rami.

To meni Rania Naim, ki na spletni strani Thought Catalog objavlja zelo dobre članke o težavah in pojavih, s katerimi se srečuje v vsakdanjem življenju.

Navedla je 10 razlogov, zakaj se moški težko spoprimejo s pametno žensko.

Pametna ženska postavlja pametna vprašanja

Pametna ženska bo želela razumeti, kaj se dogaja v vašem življenju in zakaj se to dogaja ter postavljala vprašanja, na katera modra nimate odgovora. Že na prvem zmenku bodo »kopale« globlje v vaše življenje ter postavljala osebna in filozofska vprašanja – in nikoli ne bodo uživale v plitvih pogovorih.

Pametna ženska je iskrena

Mogoče celo preveč iskrena. Svojo integriteto jemlje zelo resno. Če jo kar koli vprašate, bo povedala po resnici in enako bo pričakovala od vas.

Pametna ženska ve, kaj hoče

Ali koga hoče. Takoj ve, ali ste ji všeč in ji ni treba raziskovati ter hoditi na zmenke, da bi se prepričala v svoje občutke. Njeno srce bije za nekaj posebnih prijateljev, ki jih je skrbno izbrala.

Pametna ženska želi resno zvezo

Želi dolge pogovore o vašem življenju, slišati želi zgodbe o vaši preteklosti, razumeti vašo bolečino in dati vrednost vašemu življenju. Želi si resničnega odnosa, ki presega zgolj zmenke in zabave.

Pametna ženska se ne boji intimnosti

Ne boji se zbliževanja ali tega, da bo prizadeta, če se preveč odpre. Ne misli, da bo zaradi tega žrtvovala svojo svobodo ali da bo postala ranljiva. Njena globina in intimnost gresta skupaj in vedno bo cenila lepoto intimnosti v odnosu.

Pametna ženska vidi skozi vas

Lahko vidi, kdo v resnici ste in kaj vas naredi ranljive. Tega nikoli ne bo zlorabila, vendar samo želi, da veste, da vas razume in da se vam ni treba pretvarjati, ko ste z njo.

Pametna ženska hlepi po doslednosti

Njeno razgibano življenje jo lahko vrže iz tira. Želi močno in trdno povezanost in ve, da morajo besede spremljati dejanja in obratno, kar je zanjo osnova vsake zveze. Pametna ženska se ne bo igrala »igric«.

Globoka ženska je intenzivna

Mogoče se sliši zastrašujoče, saj vnese strast in energije v vse, kar počne. Njena čustva so intenzivna, prav tako pa tudi njene misli. Nikoli ne bo ravnodušna do stvari, ki so ji pomembne.

Pametna ženska zna ljubiti

Če je ne morete zares ljubiti, bo odšla. Ne ve, kako občasno videvati nekoga, ki ji je zares všeč, ali biti prijateljica z nekom, do katerega ni ravnodušna.

Pametna ženska vas ne bo čakala

Ne bo vas čakala, da boste razmišljali ali se obotavljali. Je močna in strastna, zato svojih čustev ne bo zapravila za nekoga, ki njene globine ne ceni. Čeprav išče posebno ljubezen, se pametna ženska ne boji biti sama.

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam