fbpx

Zakaj so lepe in seksi ženske dlje časa samske?

Odnosi

Je to moderna pravljica ali grenka resnica?

Malo smo raziskovali in odkrili, ali so lepe ženske res pogosteje samske, ali pa je to preprosta izmišljotina. Dejstvo je, da je lepota vedno v očeh opazovalca in če citiramo Christiana Morgensterna: »Vse, kar gledamo z ljubeznijo, je lepo.«

Privlačne ženske res dlje časa ostanejo samske. Na žalost je tako, da imajo ženske, ne glede na to, ali so videti nadpovprečno ali povprečno, popolnoma napačno predstavo o svojem videzu.

Ženske pri tem ne trpijo zaradi precenjevanja, vendar se lepe ženske pogosto počutijo kot grde račke in za svoje neuspehe krivijo moške oziroma so prepričane, da zanje niso videti dovolj dobro, nato pa nastane tako imenovani začarani krog.

Zakaj je toliko lepih samskih žensk?

Strokovnjaki trdijo, da je za ta fenomen zelo preprosta razlaga. Dejstvo o velikem številu privlačnih  samskih žensk se skriva v tem, da je vedno več ljudi, ki so v subjektivnih dojemanjih, videti dobro. Poleg tega ljudje praviloma izbirajo partnerje po načelu podobnosti.

Zato je pogosteje, da se najdeta dva človeka, ki sta videti »enako dobra« in le redka je neenakost v videzu. To je dokazala raziskava univerze Chester, ki je pokazala, da pari, ki so si po videzu podobni, v razmerju ostanejo dlje časa, kot tisti z »neenako« lepoto.

Lepe ženske težko najdejo pravega partnerja

Ženske, ki so videti res dobro, manj verjetno najdejo moškega – ker je zelo malo moških, ki so res videti dobro (tako kot tudi žensk). Zaradi tega lepe ženske težko najdejo vizualno ustreznega partnerja. Pogosto so imele tudi slabe izkušnje s prejšnjimi zvezami.

Njihova lepota je pogosto veljala kot »trofeja« in so moške le površinsko zanimale. Oteževalna okoliščina je, da si mnogi moški ne morejo prestavljati odnosa z nadpovprečno lepo žensko. Pravzaprav se jih kar malo bojijo.

Zato take ženske moški manj pogosto »ujamejo«. Strokovnjaki ženskam priporočajo, naj iščejo partnerje v bolj širokem krogu.

Kakšen tip samske ženske ste?

Dejstvo je, da lepe ženske težje najdejo moške, vendar lepota ni vse – v ženskah se skriva veliko več- konec koncev, kot smo že rekli: lepota je v očeh opazovalca. Ženska, ki je zadovoljna in srečna, pogosto izžareva veliko več lepote in energij, kot samo lepa ženska.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam