fbpx

Zakaj so nekatere ženske pri 40. videti kot najstnice, druge pa stare pri 20-ih?

Lepota

Na to lahko vplivate!

Z vsakim letom se razlike med ženskami iste starosti lahko povečajo. Nekatere, ki so dopolnile 40 let, so videti pol mlajše, druge ženske iste starosti pa so videti 10 ali 20 let mlajše.

V čem je torej trik?

Trend visokih ličnic

Ker je videz lepotic iz devetdesetih let znova v modi, se je veliko žensk odločilo, da bodo kirurško popravile svoje okrogle obraze. Med posegom kirurg odstrani vaš naravni videz, skupaj z maščobnim tkivom, zato bodo mlajše ženske lahko videti starejše in polj utrujene.

Bella Hadid je stara 23 let.

Preveč tretmajev

Koža žensk, ki pretiravajo s tretmaji, lahko postane nenaravna, izgubi gladkost, svežino ter sijaj in počasi prevzame videz voščene figure. Izpostavljenost velikemu številu kemikalij in izdelkov zlahka vodi v prezgodnje staranje in pojava gub.

Stroge diete

Bolj, ko ljudje hujšajo, tanjši in upadli postaja obraz. To je razlog, da so videti starejši, kot so v resnici.

Vloga sladkorja

Ljubezen do sladkarij s starostjo lahko povzroča zabuhel videz, akne, povešeno kožo in gube. Težava je v tem, da sladkor spodbuja proces glikacije, med katerim presežek glukoze poškoduje kolagen in kožo naredi neelastično, kar pospeši proces staranja.

Ločitev

Po mnenju strokovnjakov ima ločitev posledice tudi na ženskem obrazu. Raziskave kažejo, da so ločenke videti vsaj dve leti starejše kot njihove vrstnice, ki so poročene, samske ali celo vdove.

Antidepresivi

Stres pomembno vpliva na zunanji videz. Strokovnjaki verjamejo, da je lahko sprostitev mišic, ki jih povzročajo antidepresivi, razlog za pospešeno staranje.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam