fbpx

Zakaj so se zvezdniki odločili bojkotirati Facebook in Instagram?

Znani

Kim Kardashian West je zvezdnica, ki ima enega največjih Instagramovih profilov, ko govorimo o številu sledilcev.

V torek je dejala, da se bo pridružila drugim slavnim uporabnikom v protestu proti Instagramovem matičnem podjetju Facebook ter njenemu zavajanju ter sovraštvu.

Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Orlando Bloom, Katy Perry, Naomi Campbell, Kerry Washington in Sacha Baron Cohen so zvezdniki, ki so se pridružili protestu.

»Všeč mi je, da se lahko neposredno povežem z vami prek Instagrama in Facebooka, vendar ne morem molčati, medtem, ko ti dve platformi še naprej omogočata širjenje sovraštva, propagande in napačnih informacij,«

je zapisala Kim v zapisu, ki je bil objavljen v torek.

Dodala je:

»Napačne informacije, objavljene na družbenih omrežjih, resno vplivajo na naše volitve in spodkopavajo našo demokracijo. Prosim, pridružite se mi jutri, ko bom »zamrznila« svoj Instagram in Facebook profil. Tako bomo Facebooku sporočili #StopHateForProfit«

Koalicija skupin za državljanske pravice, ki je organizirala julijski bojkot oglasov na Facebooku, je v ponedeljek sporočila, da poziva družbe in znane osebnosti, naj v sredo za en dan prenehajo objavljati na Instagramu, da bi tako protestirale zaradi Facebookovega ravnanja. Prav tako so pozvali, da naj prenehajo dovoliti politiki, da lažejo v svojih oglasih.

Na vprašanje o »zamrznitvi« Kiminega profila, je tiskovni predstavnik Facebooka zavrnil komentar.

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam