Zakaj srečni pari svoje ljubezni ne delijo na družbenih omrežjih?  

31. julij 2024

Zakaj srečni pari svoje ljubezni ne delijo na družbenih omrežjih?  

31. julij 2024
Foto: Instagram @crossfilms
Zakaj srečni pari svoje ljubezni ne delijo na družbenih omrežjih?  

Zakaj srečni pari svoje ljubezni ne delijo na družbenih omrežjih?  

31. julij 2024
Foto: Instagram @crossfilms

Zagotovo imamo vsi na družbenih omrežjih pare, ki morajo prav vsakomur pokazati, kako se imajo radi, kako so zaljubljeni in kako super noro se imajo.

Vsi ste že slišali za pregovor fake it,`till you make it in v čudnem času izkrivljene realnosti na družbenih omrežjih, kjer je status na družbenih omrežjih pomembnejši od tistega, kar se dogaja v resničnem svetu.

Kaj nam to v resnici pove o njih?

V času, kjer so všečki merilo vrednosti, v času, kjer ocenjujemo druge oziroma njihovo življenje na podlagi fotografij in statusov, ki jih objavijo, so tudi ljubezenski odnosi drugačni kot nekdaj. Predvsem pa to, kako so zveze videti v očeh javnosti. Pogosto je ta ocena namreč zgrešena, zgrešimo pri ocenjevanju posameznika in tistih `tako zaljubljenih` parih.

Pari, ki ste jim najbrž nehali slediti, saj bi sicer tvegali nastanek sladkorne bolezni, od vseh `pocukranih` citatov, ki si jih izmenjujejo in vseh fotografij kjer morajo na vsak način pokazati, kako zelo se imajo radi.

V resnici je mnogokrat ravno obratno. Strokovnjaki namreč pravijo, da tisti, zares srečni pari, ne objavijo vsake podrobnosti o svoji zvezi na omrežjih.

Foto: Instagram @shepelevich

Nimajo česa dokazovati

Strokovnjaki pravijo, da je potreba po delitvi vseh podrobnosti iz zasebnega življenja povezana s samozavestjo oz. njenem pomanjkanju. Z objavo `popolnih` fotografij, opremljenih z globokim verzom kakšnega svetovnega veleuma, kot tudi vsi pozitivni komentarji (med katerimi vemo, da jih veliko ni iskrenih), si taki pari gradijo in ohranjajo samozavest ter tako na videz ohranjajo status popolnega odnosa.

Če je oseba srečna in zadovoljna s partnerjem in odnosom, ne izgublja časa, da bi s tem seznanila cel svet. To seveda ne pomeni, da ne bo nikoli objavila skupne fotografije, ali pač, ne bo pa svoje družbene mreže obremenjevala z idiličnimi fotografijami, vsak dan.

Foto: Instagram @mariefeandjakesnow

Vedo, da težave lahko rešijo samo oni sami

Imate med prijatelji na Facebooku takšen par, ki ob vsakem prepiru s tem seznani vse na listi prijateljev? Včasih je status samo žalosten emotikon, ali pa kakšen žalosten citat, nekateri nam postrežejo s pesmijo I am all out of love. Nato se vsuje plaz vprašanj `čuvajev zlomljenih duš`, kateremu sledi javna izpoved, kako in zakaj sta se sporekla.

Javno pranje umazanega perila žal dokazuje nezrelost oseb. Zrele in odgovorne osebe ter tisti, dejansko srečni pari, težave rešujejo med štirimi stenami. Veseli pari vedo, da je sreča, da so skupaj in za to ne potrebujejo gomile všečkov.

Foto: Instagram @laurensvleeuwen

Nimajo potrebe po tem, da bi se primerjali

Pravijo, da so srečnejši tisti, ki družabnih omrežij ne uporabljajo pogosto ter se tako ne primerjajo s prijatelji, znanci in tudi neznanci (priznajmo si, da je imamo vsi na seznamu prijateljev ljudi, ki jih morda še nismo nikoli srečali).

V tem sodobnem norem svetu veliko ljudi pozablja, da so resnična življenja, resnične zveze in prijateljstva, izkušnje in čustva, tista, ki so pomembna in ne stalno iskanje spletne priljubljenosti.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic