fbpx

Zakaj sta Melania in Ivanka Trump ob srečanju s papežem nosili tančico?

Izbor urednice, Moda, Novice, slider

Vatikanski protokol

Melania in Ivanka Trump sta ob včerajšnjem zasebnem srečanju s papežem Frančiškom nosili črna oblačila, lase pa pokrili s tančico.

»Vatikanski protokol zapoveduje, da morajo ženske za zasebno avdienco pri papežu, nositi dolga rokava, formalna črna oblačila ter tančico, ki prekriva lase,«

je povedala Stephanie Grisham, odgovorna za stike z javnostjo prve dame Združenih držav Amerike.

Tako Melania kot tudi Ivanka pa sta se izognili naglavnima rutama med nedavnim obiskom v Savdski Arabiji, konservativni muslimanski državi, kjer se od žensk pričakuje nošenje pokrival.

Dejanje je izzvalo kar nekaj ogorčenja, saj je pred leti Donald Trump ob obisku nekdanje prve dame Michelle Obama, javno kritiziral njeno odločitev ob podobni odločitvi Michelle ob obisku Savdske Arabije leta 2015 prav tako ni nosila naglavne rute, nadela pa si jo je za sprejem pri papežu Benediktu XVI, leta 2009.

Medtem, ko je bil dress code za sprejeme v Vatikanu dolgo časa strogo zakoreninjen, se zdi, da s prihodom papeža Frančiška, stvari niso več tako stroge.

»V zadnjih letih so določene stvari v Vatikanu postale bolj sproščene. Ni več tako strogih pravil,«

je za medije povedal tiskovni predstavnik Svetega sedeža, potem, ko je Camilla, soproga britanskega prestolonaslednika Charlesa, ob obisku papeža nosila obleko v svetli barvi ter brez tančice.

 

Foto: Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam