fbpx

Zala Djurić Ribič: Sem puzzle sestavljanka filmske industrije zase

Intervju, Lifestyle, slider

Učim se od marsikoga, ampak nikogar ne želim kopirati.

Zala Djurić Ribič je mlada slovenska pevka in igralka. Jeseni se je preselila v svetovno prestolnico New York, kjer izpolnjuje svoje cilje in ambicije. Na prestižni igralski akademiji HB studio nabira znanje, ki bo predstavljalo temelj za njene igralske kariere. Sedi za istimi klopmi in spi na isti postelji, kot pred leti Robert DeNiro. Vendar pa Zala ohranja noge trdno na tleh in se zaveda, da je potrebno še kar nekaj truda za uspeh.

zala

Filmsko platno pa si nekega dne želi deliti z Emmo Stone, Bradley Cooperjem, Christianom Balem ali pa Melisso McCharty. Še vedno pa sta ji vzor njena mama Tanja Ribič in oče Branko Djurić Đuro. In divji New York ne bo nikoli nadomestil mile Slovenije. Ne glede na to pa je dom za Zalo povsod, ker ga nosi s sabo, v svojem telesu… naslednji teden pa se bo odpravila v Hollywood, kjer bo obiskala prijatelje. Med njimi tudi Angelino Jolie.

MUA, photo, catering, lights, genius, dj: @facebygoran

A photo posted by Zala Djuric Ribic (@zaladjuric) on

Mini me #16 #mladostludost

A photo posted by Zala Djuric Ribic (@zaladjuric) on

Kaj ti predstavlja New York?

New York ni kraj, je čas v tvojem življenju. Zavedam se, da ne bom za vedno tu in zavedam se, da ne bom vedno mlada. Zato ga na polno izkoriščam! Čisto ga bom izžela, madona!!! (smeh) Ves prostor bi ti porabila, če bi želela zajeti vse. Poleg tega pa se dogaja toliko različnih stvari. Projekti pridejo in grejo, spremonja se urnik, spreminjam se jaz… edina stalnica so igralska šola, ure petja, čuvanje dveh čudovitih deklic in joga. Potem pa še te moje stavri, kot so telovadba, meditacija na strehi, odkrivanje različnih kotičkov mesta in zanimivih restavracij, slikanje, koncerti, predstave, plesne ure, festivali, galerije, sport v parku, v glavnem svašta, dobesedno!

Furka se furka Djurka

A photo posted by Zala Djuric Ribic (@zaladjuric) on

Ali so že vidni kakšni uspehi tvojega šolanja in truda? Zasledila sem, da si nastopila na njujorškem zimskem filmskem festivalu, da so te želeli angažirati za nadaljevanko Limitless, a zaradi politike akademije, ki ne dovoljuje sprejemanja vlog pred zaključkom šolanja, nisi mogla nastopiti. Kako gledaš na to?

Vsak dan je poln uspehov. Uspeha ne merim po tem, pred kolikimi ljudmi se pojavim, koliko ogledov ima film ali videoposnetek… Uspeh je nekaj globjega, notranji mir je uspeh. Seveda pa lahko omenim nekaj stvari, na katere sem ponosna. Kot prva in najbolj bistvena je, da mi je uspelo skreirati sanjsko življenje sredi betonske jungle, daleč stran od ljubljenih.

Elma Rudar

V bistvu ne bi želela izgubljati besed z naštevanjem izgubljenih priložnosti, ki to niso. Izgubiš lahko samo to, kar je tvoje, kajne? Edino, kar si zares lastim sem jaz. Pa še sebe redko izgubim, odkar uporabljam google “mapse”. (smeh) Klicali so me iz showa Limitless, bila sem sprejeta za glavno vlogo v HBO nadaljevanki in še kup manjših vlog. Ampak vse to je pot, to meni zgolj predstavlja znake, da sem na pravi poti, ampak da ni še pravi čas. Trenutno se kar maksimalno posvečam šoli. Produkt se pošlje na tržišče, ko je popoln. Še malo se bom nasilila (smeh), želim se privaditi popolnega ameriškega naglasa.

 

As red as carpet #nywinterfilmawards

A photo posted by Zala Djuric Ribic (@zaladjuric) on

Česa misliš, da se boš lahko naučila v NY, tako profesionalno kot tudi življenjsko, v Sloveniji pa se ne bi mogla?

Zrasla sem. Kruto njujorško življenje me gnoji, čudovite izkušnje me hidrirajo. Mesto mi je odebelilo kožo in pomagalo spoznati samo sebe. Bolj sem uglašena in sposobna. Nikoli se nisem udeležila pouka v slovenski igralski šoli, zato nimam pravice primerjati, lahko pa rečem, da sem izredno pozitivno presenečena nad znanjem, ki mi ga poklanja tukajšnja šola. In angleščina seveda, jezikovna kopel mi res sede.

Story

A photo posted by Zala Djuric Ribic (@zaladjuric) on

Z Angelino Jolie in Bradom Pittom ste družinski prijatelji. Ti ta poznanstva prav pridejo? V smislu nasvetov, pomoči pri šolanju in usmerjanju.

Naslednji vikend grem v Hollywood malo pogledat in pozdravit kolege. Upam, da bo Angie za eno dolgo turško (kavo).

brad-pitt-tanja-ribic-branko-djuric-djuro-angelina-jolie_fbimage

V Sloveniji si posnela film Rudar v režiji Hanne Slak. Kakšno vlogo si odigrala?

S snemanjem sem končala že decembra. Hanna je dirigirala tako lepo melodijo, da mi še danes odzvanja v glavi. Res nepozabna izkušnja, izvrstna ekipa in mislim, da sem naredila kar solidno vlogo. Elma sem. Devetnajstletno dekle iz Trbovelj, po rodu Bosanka. Nije bilo težko, bogami.

zala2

Kaj je tvoj cilj tako v Ameriki na področju igranja in kaj osebni cilj? Česa sta te starša naučila in ti pride prav v “velikem” svetu?

Moj cilj na področju kariere je enak cilju vsakega zdravega človeka, in to je, da bi zaslužila dovolj denarja zase in za svojo družino, z delom, ki me veseli. Meni veselje predstavlja glasba, film in gledališče. Rada imam umetnost, ki jo nosim v sebi in rada bi jo delila. Kariero nekako vidim tu, varno zavetrje pa nekje v Evropi, najbrž ne prav daleč od ljubljanskega gradu (smeh). Cilj je biti notranje mirna in za vedno ostati divja, radovedna, navdihnjena in navdihujoča Zala. Ravno malo prej sem razmišljala o svojih starših in so se mi zarosile oči ob spoznanju, kako hvaležna sem, obožujem, spoštujem in noro ju ljubim. Če kdaj ne vem, kako ravnati, si predstavljam njiju in se vprašam, kako bi ona reagirala. Vse sta me naučila, najboljša starša vseh časov. Preko Viberja me še zdaj kdaj pa kdaj tako razveselita s kakšnim nasvetom, da kar lepše diham.

zala4

Imaš mogoče kakšnega vzornika?

Učim se od marsikoga, ampak nikogar ne želim kopirati. Lahko rečem, da občudujem mnogo igralcev in preučujem njihove veščine, a si jih ne bi upala označiti kot vzornike. Sem puzzle sestavljanka filmske industrije zase. Mami in oči sta mi za vzor, evo!

#tb #fashion

A photo posted by Zala Djuric Ribic (@zaladjuric) on

Ali lahko rečeš, da izpolnjuješ svoje sanje?

Da! Vesela se, da si me to vprašala, da bom imela črno na belem napisano. Jaz, Zala Djurić Ribič, živim svoje sanje! Lalalala, hura!

Foto: Instagram, zasebni arhiv Zala Djurić Ribič


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam