fbpx

Zamujeno življenje: TO ljudje v 40. letih najbolj obžalujejo!

Odnosi

Največkrat poti nazaj ni več!

Ko smo mladi, se nam vedno zdi, da je čas za vse in da še niso prišli najboljši dnevi ali najboljša leta. Nekateri pa se potem (pre)pozno zavedajo, da je ta čas dejansko minil ali pa sploh nikoli ni prišel.

Bi bilo vse drugače, če bi v nekem trenutku sprejemali drugačne odločitve? Kaj, če bi vseeno sprejeli službo, ki ste jo zavrnili? Ali priznati osebi, da jo imate radi? Kaj, če bi se kljub vsemu odločili za selitev? Kaj bi bilo, če bi bilo?

Raziskava, ki jo je izdelalo Ameriško psihološko združenje, je preiskovala prav to vprašanje. Hkrati pa je odgovarjala na vprašanje, zakaj ljudje določene svoje odločitve najbolj obžalujejo v štiridesetih letih.

Najpogostejši razlog je, da niso bili iskreni do sebe in da niso živeli, kot so si v resnici želeli.

Raziskava se je osredotočila na teorijo protislovij, ki kaže, da ima vsak od nas tri različice sebe – resnično, idealno in tisto, v kateri bi morali biti.

Resnična različica je, kdo v resnici smo in kako nas ljudje dojemajo. Idealna pa je tista, kakšni bi želeli biti. Po tej teoriji najbolj obžalujemo razliko med resnično različico in preostalima dvema.

Rezultati raziskave so pokazali, da najbolj obžalujemo, ker nismo živeli tako, da bi postali idealna različica sebe, največkrat zato, ker je mnenje drugih prevladalo nad osebnim mnenjem.

Z drugimi besedami, najbolj obžalujemo, ker nismo imeli poguma živeti tako, kot smo si v resnici želeli.

Ko se boste naslednjič soočili z odločitvijo, se spomnite tega članka ter starega pregovora: Bolje se pokesati za to, kar si storil, kot obžalovati tisto, česar nisi!

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam