fbpx

Žan Jeršin: “Sledim modnim trendom, še rajši pa jih ustvarjam.”

Intervju, Lifestyle, Moda, Novice, Novice, Prva stran, Znani

adidasov model EQT BASK ADV je vse, kar sodobni ulični gverilci potrebujejo za doživet korak izven ustaljenih tirnic.

Na naše ulice so se ponovno vrnili legendarni copati adidas EQT, ki so prevzeli novo generacijo najbolj drznih ljubiteljev sloga s športnim pridihom. Nov dizajn modela EQT BASK ADV vsebuje nostalgično aspiracijo copat EQT iz 90-ih, a hkrati postavljen v košarkarski kontekst odseva edinstven in drugačen izgled, s katerim boste pustili svoj pečat na ulici.

Izčiščena silhueta in združevanje uličnega sloga z legendarno športno zapuščino nakazuje smernice za oblikovanje novih omejitev in prinaša integriteto v modo novih generacij. Brezhiben dizajn, kakovostni materiali, slog, zaščita in udobje so vse, kar sodobni ulični gverilci potrebujejo za doživet korak izven ustaljenih tirnic.

Z enim izmed sodobnih uličnih gverilcev, Žanom Jeršinom, izjemnim koreografom, učiteljem hip hopa in članom znane plesne skupine Artifex, smo se pred kratkim pogovarjali tudi v našem uredništvu.

Kdo je Žan v treh besedah?

“Ambiciozen, iskren in kreativen plesalec.”

Poznamo te kot izjemnega plesalca in koreografa. Kdo te je navdušil za ples?

“Točnega trenutka, kdaj se je to zgodilo, se ne spomnim, vem pa, da je name zelo vplivala šolska plesna predstava. V njej so nastopala sama dekleta, gledala pa je cela šola. V tistem trenutku sem se žalostno vprašal, zakaj nisem na odru, ampak le med gledalci. Velikokrat sem tudi doma poplesaval in se šalil z očetom ter se učil njegovih plesnih gibov, ki so bili daleč od poznavalskih (smeh).”

Nekje sem prebrala, da zelo rad potuješ. Kaj je najboljša popotnica, ki jo prineseš s potovanj?

“Res je in po navadi potujem zaradi poslovnih razlogov. Ne glede na to, ali v tujini nastopam, širim svoje plesno znanje, ali ga delim s tujimi plesalci, so najpomembnejša stvar, ki jo prinesem domov IZKUŠNJE, ki me nadgrajujejo, da z vsakim izletom postanem boljši.”

Ples in moda se zelo tesno prepletata. Kako bi opisal svoj modni slog?

“Ples in moda sta zelo povezana. Svoj modni slog bi lahko opisal kot casual. Po navadi se oblečem tako, kot se v tistem trenutku počutim. Dopoldne sem oblečen bolj uradno in urejeno, popoldne pa z veseljem oblečem trenirko in narobe obrnjen širok pulover le čez en rokav, ki je nekako že postal moj simbol (smeh).”

Adidas Originals v zadnjih letih v modo vrača integriteto in pristnost. Kako sam doživljaš ulično modo nove generacije?

“Navdihuje me predvsem to, da novodobna moda vsebuje veliko starih trendov iz 90ih. Lepo je videti, kako se novi in stari trendi prelivajo ter dopolnjujejo med sabo in adidas je odličen primer tega.” 

Kaj bi opisal kot samo bistvo svoje garderobe? So ti kakovostni materiali, brezhiben dizajn ter udobje pomembni?

“Svojo garderobo bi lahko na kratko opisal »all black«. Sem pristaš kakovostnih materialov in udobja, kar tudi zelo vpliva na moje delo. Glede dizajna pa zame velja pravilo »manj je več«.” 

Kako kot plesalec slediš modnim trendom?

“Sledim modnim trendom, še rajši jih pa ustvarjam.”

V kakšnih kosih se najbolje počutiš?

“Kot plesalec sem zelo velik zagovornik trenirke in širokega puloverja (hoodija) tako, da (za zdaj) ostajam pri tem.” 

Bi lahko hip hop opisali kot povezovanje ulične mode in športa?

“Absolutno! Hip hop je velik povezovalec mode in športa, svoje trende pa predstavlja tako na ulicah kot tudi v plesnih dvoranah.” 

Kako pomembna je obutev pri zvrsti plesa, kot je hip hop?

“Obutev je pri plesu najbolj pomembna. Pri mladih, ko je telo še v razvoju, lahko napačna obutev kasneje privede do resnih poškodb, pri starejših pa zaradi zahtevnejših in vse hitrejših korakov neprimerna obutev velikokrat hitro privede do kakšnih zvinov sredi treninga.”

Kaj ti je pri obutvi za ples najbolj pomembno?

“Da se v njej dobro počutim in da se prilagajajo na slog plesa.” 

Adidasov model EQT BASK ADV izhaja iz košarkarskega copata, ki pa ga vedno več opažamo na ulicah. Kako pa si se ti spoprijateljil z njim?

“Že od nekdaj rad nosim košarkarske copate, zato so se adidasove EQT BASK ADV zelo lepo spoprijateljile z ostalimi plesnimi čevlji v moji omari.”

Zakaj te je ta model tako navdušil?

“Predvsem zato, ker je nov, jaz pa z navdušenjem testiram nove stvari, in če se obnesejo, jih tudi z veseljem obdržim. Adidasovi EQT BASK ADV so se izkazali za odličen model, ki bo v mojem naboru ostal kar nekaj časa.”

Kakšni so tvoji naslednji načrti?

“Do konca leta bi rad kot trener, plesalec in vodja čim bolj uspešno izpeljal plesno sezono Artifex plesne šole. Želim si, da bi naši uspehi in energija, ki jo širimo, govorili sami zase in pripeljali do tega, da postanemo še večji – plesalci in ljudje. Da skupaj ustvarimo še več spominov in nepozabnih trenutkov, ki nas bodo še naprej navduševali nad našim delom.

Na zasebnem področju pa si želim skozi izkušnje, ki me čakajo v prihodnosti rasti osebno na področju odnosov s samim seboj kot tudi ostalimi. Močno verjamem, da je vedno dovolj prostora za napredek – na vseh področjih življenja.”

Foto: Osebni arhiv

 

 

 

Vsebino omogoča adidas.

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam