fbpx

Zapeljivec, ki mu srce bije za družino: želel je mirno življenje, dobil pa svetovno slavo!

Znani

Antonio Bandaras je včeraj praznoval 60. rojstni dan.

Španski zapeljivec, ki sliši na polno ime Hose Antonio Dominguez Banderas, je včeraj praznoval 60. rojstni dan. Praznoval ga je v samoizolaciji, saj je sporočil, da se je okužil z novim koronavirusom.

Poleg zavidljive kariere je vsa leta pozornost pritegoval s svojim zasebnim življenjem, še največ, ko je bil poročen z Melanie Griffith.

Dobitnik številnih prestižnih filmskih nagrad (tudi Oscar je med njimi) si nikoli ni želel postati igralec. Antonio je kot majhen deček želel postati nogometaš, vendar pa si je pri 14. letih zlomil nogo in sanje o športni karieri so izginile.

Njegovo zanimanje za igro se je pojavilo, ko je obiskoval dramsko šolo ARA. Zahvaljujoč igranju v gledališču je dobil zaposlitev v španskem Narodnem gledališču, kjer ga je opazil režiser Pedro Almovodar. Ta ga je leta 1982 povabil na avdicijo za film Labyrinth of Passion.

Pet let kasneje se je pojavil v filmu Law of Desire, kjer je igral homoseksualca in opazili so ga številni mediji. Nastopal je v številnih Pedovih filmih, vse dokler ga pot ni vodila v Hollywood, kjer je leta 1991 zaigral v prvem ameriškem filmu.

Njegova prva velika vloga je bila v filmu Philadelphia in vse ostalo je zgodovina.

Banderas je dolgo slovel kot eden najbolj seksi moških na svetu, kljub temu pa je bilo njegovo zasebno življenje zelo umirjeno. Prvič se je poročil leta 1986 z Ano Leza, s katero sta bila poročena 10 let. Po ločitvi se je kmalu zaljubil v Melanie Griffith.

Antonio in Melanie sta se spoznala na snemanju komedije Two Much. Poročila sta se leta 1996 v Londonu, po samo nekaj tednih zveze, istega leta pa se jima je rodila hči Stella.

Zvezdnika že veliko let ne živita več skupaj, vendar igralec pogosto obiskuje tako Stello, kot Melanie. Vsi so presenečeni, da sta ostala v tako dobrih odnosih, sama pa teh govoric ne komentirata.

Antonio je pred tremi leti doživel srčni infarkt, vendar si je čisto opomogel.

V svoji karieri je posnel kar 112 filmov in sporočil, da ga bomo še kar dolgo časa gledali na velikih platnih.

Mi se ne bomo pritoževali, kajne?

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam