fbpx

Zapis urednice: Kaj imajo skupnega Pariz, Peter Movrin in Huawei?

Lifestyle

Prejšnji teden je se v mestu luči in modni prestolnici zgodil čisto posebni dogodek. V pariškem kongresnem centru se je zbralo več kot dva tisoč ljubiteljev in tehnoloških poznavalcev ter novinarjev, med katerimi je bilo tudi eno mesto namenjeno tudi meni.

Že na samem vabilu je Huawei zapisal, da se nam obetajo na novo napisana pravila. Pravila??? Le kakšna nova pravila lahko pričakujemo ob predstavitvi novega telefona P30 in P30 pro, sem se spraševala. Odgovor je prišel sam po sebi …

Pred začetkom težko pričakovane predstavitve  je v dvorani in pred njo prevladovalo vprašanje, ali lahko tokrat Huawei premaga samega sebe in še izboljša že tako izjemna modela P20 in P20 Pro.

Ob natanko 14. uri je na oder stopil Richard Yu, predsednik uprave Huawei Consumer BG ter razkril novo serijo pametnih telefonov Huawei P30, ki predstavlja največjo revolucijo po desetletjih razvoja digitalnih fotoaparatov in dojemanja mobilne fotografije. Ali drugače povedano: za izjemne fotografije ne potrebujemo več dodatnih fotoaparatov, temveč le pameten telefon. Serija Huawei P30 uporabnikom omogoča zajeti pravo lepoto, ki je okoli nas in to z napravo, ki tudi za ženske roke ni prevelika.

Pametni telefon Huawei P30 Pro je opremljen s popolnoma novo oblikovanim sistemom štirih kamer Leica. Ta vsebuje glavni glavni objektiv s tipalom Huawei SuperSpectrum in ločljivostjo 40 milijonov slikovnih pik, ultra širokokotni objektiv s tipalom z ločljivostjo 20 milijonov slikovnih pik, teleobjektiv ločljivosti 8 milijonov slikovnih pik, globinskim tipalom ToF ter prednjo kamero ločljivosti 32 milijonov pik, ki bo snemanje selfijev dvignila na novo raven.

Novi objektiv SuperZoom prinaša vrhunsko raven fotografiranja z optično povečavo, ki je do zdaj ni bilo v napravah tako tanke zasnove. Zaradi periskopske konstrukcije leč pametni telefon Huawei P30 Pro podpira 5-kratno optično, 10-kratno hibridno in 50-kratno digitalno povečavo.

Huaweijeva umetna inteligenca (AI) pa uporabniku pomaga, da združi vse to v popolnem posnetku. Prednja in zadnje kamere lahko zajamejo zaporedje več fotografij, ki jih umetna inteligenca združi v popolno fotografijo z visokim dinamičnim razponom (HDR+) ter tako prepreči, da so deli fotografije premalo ali preveč osvetljeni.

Pri vseh teh tehnoloških presežkih pa niso pozabili niti na dizajn in barve, ki so, sploh ženski del, popolnoma navdušile. Za razliko od serije Mate, ki je usmerjena k moškim uporabnikom, so serije P usmerjene k ženskam, zato je tu dizajn še toliko bolj pomemben, saj smo ženske veliko bolj modno usmerjene.

Po globalni predstavitvi nove serije Huawei P30, smo se pogovarjali tudi z vodjo oblikovanja pri Huaweiju, Joon Suh Kimom, ki je povedal, da so prav ženske tiste, ki jim dajemo zagon za razvoj, saj smo me tiste, ki imamo denar in smo ga pripravljene tudi zapravljati, pri čemer pa tehnologija ni na prvem mestu, pomemben je videz! Presenečeni?

Priznati moram, da mi sama tehnologija ne pomeni tako zelo veliko, da bi si izbrala telefon, ki je tehnološko v sami špici, na videz pa je zgolj povprečen in tu se s šefom oblikovanja pri Huaweiju strinjava: »Vsi se trudijo, da bi razvijali tehnologijo. Tehnologija je super, vendar mora biti mobilni telefon nekaj več. Barva in dizajn simbolizirata to, kar ste. Tudi če kupite telefon v črni barvi, ga nadgradite z na primer, vpadljivim ovitkom. Telefoni so postali del našega vsakdana, zato morajo biti zanimivi in zabavni. Morajo vam biti všeč.«

Da, ženske si želimo seksi telefone!

Tudi sam je priznal, da skoraj vsak dan menja ovitke za telefone ter jih prilagaja različnim potrebam.

Sama nisem ljubitelj ovitkov, zato me je potolažilo dejstvo, da tudi za ohišje uporabljajo steklo. Ja, res je mogoče bolj delikaten material, ampak kot modna ljubiteljica si ne predstavljam, da bi hodila naokoli s telefonom, ki ga krasi kovina. Steklo omogoča čisto površino ter bolj kakovostno na otip.

Suh Kim je tudi poudaril, da na področju dizajna ne posnemajo drugih, ampak da drugi posnemajo njih, zato jih tudi to žene, da pri tej obliki ne bodo ostali predolgo in v prihodnosti obljublja, da bo dizajn še bolj vznemirljiv. Mogoče bo tak še naslednik P40, ob čemer se je Suh Kim le nasmehnil in povedal, da je dizajn že narejen, le razkriti ga še ne sme.

Serija Huawei P30 je obdelana z devetimi barvnimi premazi in navdihnjena z edinstveno barvno paleto in nedotaknjenim videzom solin. V Sloveniji pa bodo na voljo tri: barva dihajočega kristala, barva severnega sija in črna. 

Kaj vse zmore ta pametni Huaweijev novorojenec, smo preverili tudi sami in na 34. nadstropju hotela posneli nekaj dih jemajočih dnevnih in nočnih posnetkov (zaradi varnosti seveda za steklom :-)), za katere bi Instagramerji zapisali #NoFilter.

Včeraj je v Sloveniji prihod trenutno najbolj vročega modnega dodatka, če se izrazim v modnem žargonu, pospremil prav poseben umetnik, modni oblikovalec Peter Movrin, ki je ekskluzivno za to priložnost oblikoval kapsulno kolekcijo barvitih kreacij.

Na modni reviji smo lahko videli pet edinstvenih kreacij, za katere je Peter Movrin navdih poiskal v vsakdanji ženski, ki si želi kdaj pozirati kot model v modni zgodbi, pa četudi to stori za štirimi stenami svojega stanovanja.

Peter Movrin, ki je trenutno zahvaljujoč delu za podjetje LVMH razpet med Londonom in Parizom je navdih pri snovanju radostne, zapeljive in preproste kolekcije črpal v barvah, teksturah in izjemnih lastnostih štirih kamer telefona Huawei P30 Pro, razvitih v sodelovanju s podjetjem Leica, s katerimi je Huawei postavil visoke meje naslednji generaciji pametnih telefonov.

Marsikatera modna navdušenka bi si želela svojo dnevno kombinacijo popestriti s kreacijo Petra Movrina, a na dogodku je to uspelo le ambasadorjema znamke Huawei, pevki Rebeki Dremelj in fotografu Tiborju Golobu. “Tako kot je torbica nepogrešljiv element stajlinga, je nezamenljiv modni dodatek postal tudi telefon, zato sem za Rebeko in Tiborja izdelal torbici s posebnim pletenim žepkom za telefon,” je zaključil priznani oblikovalec, ki pozdravlja sodelovanja, v katerih se prepletata moda in tehnologija.

Rebeka Dremelj in Tibor Golob, ki sta se prav tako udeležila svetovne premiere Huawei telefonov serije P30, sta s telefonom Huawei P30 Pro v osrčju Pariza, pred Eifflovim stolpom, posnela serijo modnih fotografij. Razstavo slednjih so si lahko obiskovalci dogodka pogledali na vrtu Mestnega muzeja, Tibor pa je tako med prvimi v Sloveniji preizkusil moč naprave, ki se prilega človeški dlani, a zahvaljujoč tipalu SuperSpectrum, tipalu za zaznavo globine in objektivu s kar 50-kratno optično povečavo SuperZoom, uporabniku omogoča zajeti izjemno velik del lepote okoli sebe.

Tibor ne skriva navdušenja nad širokokotnim objektivom, kot številko ena na trgu pa ocenjuje nočni način fotografiranja: “Slednjega uporabljam ponoči in tudi podnevi, ko je slabša svetloba, saj z nočnim načinom takoj dobim lepšo in boljšo kvaliteto fotografije.”

Foto: Anja Cajhen, Matic Kremžar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam