fbpx

Zapis urednice: »Kljub pretirani uporabi fotošopa, prava lepota prihaja iz naše notranjosti.«

Lepota

V iskanju izdelkov, ki bi zadovoljili vse moje (in vedno večje) potrebe po mladostnem videzu …

Kot glavna urednica spletne strani, kjer dajemo največji poudarek na lepoto in modo, se pogosto nehote sprašujem, ali lepota prihaja (tudi) iz naše notranjosti? Kaj lepota sploh je in, ali je res povezana z mladostjo?

Kljub temu, da na družabnih omrežjih vsakodnevno srečujemo popolne lepotice, ki jim do tega statusa pomaga fotošop, sem prepričana, da prava lepota prihaja iz notranjosti. Če smo zadovoljni sami s seboj, se to odraža tudi navzven.

Obraz je naše ogledalo za žalost, srečo, zaskrbljenost, saj mimiko le težko skrijemo. Najlepši smo seveda takrat, kadar smo srečni, nasmejani in obdani s pozitivno energijo.

Sama se najbolj samozavestno, močno in lepo počutim, kadar vem, da imam vse pod kontrolo, kadar vem, katere so moje obveznosti in načrti, kadar se dobro organiziram in vem, v katero smer gre dan. V našem poklicu pa včasih tudi ne gre vse po planu, ampak to je čar medijev in vesela sem, da je tako. Konec koncev, vse je v dobri organizaciji 🙂 Kadar sem organizirana, se počutim dobro in kadar mi uspe izpolniti vse obveznosti, se počutim zadovoljno.

V zadnjem času je bilo moje življenje kar malce postavljeno na glavo, službena pot v Pariz, ki ga obožujem, ne glede na naravo svojega obiska, Ljubljanski teden mode, ki ga nisem uspela obiskati čisto vsak dan, zaradi obveznosti, ki so se mi nakopičile v času službene poti, kljub temu, da obožujem modo in trende, se je nabralo ogromno novih projektov. Vse skupaj seveda pusti tudi posledice na videzu.

V življenju sem naletela že na nešteto takšnih in drugačnih strokovnjakov za lepoto in nasvet, ki se ga držim, ne glede na to, kako sem utrujena in v stiski s časom je: čistoča, hidratacija in nega.

Ko sem vstopila v trideseta, sem se začela soočati s prvimi gubicami. Na začetku dvajsetih, sem bila blazno srečna, kadar sem si lahko nanesla ogromno make-upa, zakaj, še sama danes točno ne vem. Je bilo to takrat moderno, ali pa sem si želela videti bolj odrasla, da bi me kolegi in kolegice v pisarni jemali bolj resno?

Danes, dvajset let kasneje pa se počutim najbolje z naravnim videzom, ki ne obsega več kot lahkotnega pudra, korektorja, rdečila za lica in šminke v naravnih tonih.

Pomemben mi je občutek svobode, ki ga prinašajo minimalne plasti ličil in dajejo naraven ter svež videz.

V svetu lepote lahko rečemo, da novi trendi prihajajo kar dnevno in resnično skušam slediti vsem lepotnim tretmajem, kot so kolageni ter razni prehranski dodatki, trendovsko imenovani superhrana. Sama sem že nekaj časa iskala lepotne izdelke, ki bi zadovoljili vse moje (in vedno večje) potrebe, zato sem bila zelo vesela, ker sem pri Medexu našla tisto, kar sem iskala – kolagen.

Ker so moji dnevni polni sestankov ter drugih obveznosti, je v moji torbici ponavadi spravljeno vse, kar ta dan potrebujem. Zato sem bila super vesela, da ima Medex svoje anti-age kolagene tudi v priročnem pakiranju, saj so tako z mano praktično vsak dan in ob vsaki priložnosti.

Moji must-have: balzam za ustnice, šminka, korektor, krema za roke, parfum, sončna očala in Medexov Kolagenlift v priročnem pakiranju.

Kolagen je v našem telesu najbolj zastopana beljakovina, ki daje oporo in obliko, saj je pomemben gradnik kože, mišic, sklepnega hrustanca in vezivnih tkiv. Telo kolagen proizvaja tudi sam, vendar se ta proces po 20. letu upočasni, kar najprej opazimo na koži, ki postane suha in upadla, pojavijo se prve gubice, nohti postanejo krhki in lomljivi, lasje pa tanjši. Zveni znano?

Kolageni iz Medexa vsebujejo vse potrebne aminokisline in se nalagajo tam, kjer ga telo najbolj potrebuje. Ob rednem uživaju bodo rezultati vidni že v kratkem času.

Kolagenlift v prahu poleg kolagena vsebuje še vitamin C in hialuronsko kislino v prahu in je brez dodatnega sladkorja, umetnih barvil in arom, zato ga brez težav zmešam v čaj, kar je moj najbolj priljubljen ritual.

 Pri Medexu pa so rekli ne tudi izpadanju las, saj imajo na svojih policah Kolagen v prahu za krepitev in sijoč videz las ter nohtov.

Kolagen je pomemben vir pri ohranjanju lepe in čvrste kože, kar se zavedajo tudi pri Medexu in zato lahko rečemo, da lepota resnično prihaja tudi iz naše notranjosti. Pa saj veste, katero lepoto imam v mislih, kajne?! 🙂

PS: kljub natrpanemu urniku mi je uspelo priti tudi na Ljubljanski teden mode 🙂

Foto: Jan Gregorin, Mimi Antolovič, Marko Delbello Ocepek, Kristijan Švab


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam