fbpx

“Zaradi službe sem obupana. Je to izkoriščanje, ali pretiravam?”

Odnosi

Na našem forumu smo opazili zapis medicinske sestre, ki je zaposlena v koncesijski zdravstveni ambulanti.

V zadnjem času je opazila, da jo hočejo sodelavci šikanirati, ne ve pa, ali pretirava ali pa jo res želijo izkoriščati.

Njen zapis se začne tako (zapisa slovnično nismo popravljali):

“Prosim za vaša mnenja, jaz več ne vem ali glede tega pretiravam, ali zadeva res ni OK.

Stara sem 31 let. V tej službi sem sedaj 2 leti.. Je v redu, dobro se počutim (večinoma časa). Delam v koncesijski zdr. ambulanti. Jaz kot edina medicinska sestra, potem pa imam še 6 sodelavcev, ki prodajajo medicinske pripomočke. Načeloma je tako, da si med sabo pomagamo – če se meni kdaj zagužva mi kdo priskoči na pomoč, če se pri njih (delamo 2-3 na smeno) pomagam jaz.

Zadnje čase opažam, da me eden od sodelavcev probava še bolj vpeljati v njiho delo, za katerega nisem izobražena, nisem prodajalec, nisem računovodja, tehnik itd. Ampak OK, sem rekla, dodatno znanje mi ne bo škodilo … sedaj pa je tega vse več in tudi pripombe, da MORAM vse to znati, saj se lahko zgodi, da bom kakšen dan tudi sama v službi, torej sama za vse. Zadevo sem preslišala, saj nisem konfliktna oseba.

Potem druga situacija, ko želi sodelavec kreirat urnik po svoje, spet izpadem jaz, da delam v popoldanskem času, ko ambulante ni (v tem primeru bi zjutraj delala sodelavka, ki zna delati tudi v ambulanti). Meni se to ne zdi prav. Sem zaposlena kot MS, dogovorjeno je bilo in tudi v pogodbi piše, da sem v pomoč pri delu v prodaji v koliko je to potrebno – ampak njih je 6, pa ni vrag, da se ne morejo sami kombinirat, morejo zato tudi mene vpletat v to?

Vendar se zgodba tu ne konča. Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ, kjer si lahko še preberete, kaj si ji svetovali ostali bralci.

Foto: Profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam