fbpx

Zaradi te lastnosti boš šla vsem moškim na živce!

Lifestyle, Odnosi, slider, Zanimivosti

Je morda prav to del tvojega značaja, ali zaradi te lastnosti na skrivaj odbijaš moške? Preveri!

Naj bo za nami še tako dolga doba boja za enakopravnost spolov, najsi smo ženske naredile še tak napredek v družbi, kjer smo zasedle vodilna mesta tudi v najzahtevnejših panogah, naslednje drži kot pribito: tekmovalnost je tista, zaradi katere se boš zamerila moškim, sploh pa tistemu, s katerim si v zvezi.

Ker si pametna ženska, se zagotovo s svojimi dosežki nisi hvalila že na prvem zmenku ali pa (opazno) tekmovala z njim. Vendar je na dolgi rok tekmovalnost težko prikrivati in prej ko slej se bo ta tvoja osebna poteza razkrila. Si taka, da rada zmaguješ? Potem beri naprej.

Razumi: s tekmovalnostjo samo po sebi ni prav nič narobe. Žal pa je to glavni razlog, ki so ga moški navedli v raziskavi za spletno stran o odnosih Your Tango, zakaj so prekinili razmerje oziroma žensko zapustili.

“Imel sem punco, ki je morala biti od mene boljša prav v vsem,” je dejal eden od anketirancev.

Drugi se je pritožil: “Če sem dejal, da sem imel slab dan v službi, je morala takoj povedati, da je imela ona še slabšega; če me je bolela glava, je hitro povedala, da je njo enkrat bolela še bolj in tako naprej. Vse je bilo eno samo tekmovanje, kdo bo zmagal, pa naj je šlo za dobre ali slabe stvari.”

Tretji je zaokrožil: “Z bivšo sem nehal, ko sem si zlomil prst. Namesto, da bi mi dejala kaj lepega in tolažilnega, je takoj povedala, da si je ona kot otrok zlomila roko in je manj jokcala zaradi tega, kot jaz zaradi prsta. Takrat sem ugotovil, da je vedno morala zmagati v vsaki debati in pri vseh rečeh. Odnos je postal tako naporen, da sem pobegnil od nje.”

Kaj menite ve, drage ženske? Smo res tako grozne ali gre za moško potrebo, da še vedno obvladujejo odnos in obenem njihovo nesposobnost, da priznajo poraz?

V vsakem primeru vam malo empatije do moških ne bo škodilo. So pač narejeni tako, da jih že prehlad vrže iz tira, medtem ko me skoraj brez trzljaja prenašamo tudi velike telesne in duševne bolečine. Ženske smo dejansko bolj vajene trpljenja, zato imamo menstruacijo me, ne pa moški, če se malo pošalimo.

Vseeno pa se poskusite obrzdati, če ste ugotovile, da kaj od prej omenjenega drži tudi za vas. Navsezadnje nenehno tekmovalnost težko prenašamo vsi, ne glede na to, katerega spola smo. In nenehne primerjave, ko nas skuša nekdo ‘povoziti’, dejansko izčrpajo vsakogar, tudi ali še posebej partnerski odnos. Kajti, veste kaj? Res nam ni treba vedno zmagati ‘za vsako ceno’.

 

Foto: Your Tango, Shutterstock, YouTube, Thought Catalog, Reader’s Digest, The Onion


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam