fbpx

Zaradi tega trika Italijanke niso nikoli na dieti!

Fit, Lepota, Lifestyle, Novice, Novice, Prva stran

Trik, ki vam vzame le 15 minut.

Testenine so del njihove vsakdanje kuhinje, vendar pa so za tiste, ki pazijo na linijo, ta hrana ni najbolj zaželena. Kljub temu pa obstaja način, da lahko uživate v dobrih testeninah in brez večjih naporov držite linijo.

Italijanke so znane po tem, da uživajo v hrani, vendar to še ne pomeni, da jim je vseeno za odvečne kilograme. Da vzdržujejo vitko linijo, jim pomaga 15. minutni trik, ki ga uporabljajo prav vsak dan.

Italijani si privoščijo prav vse, kruh, testenine, sladoled, vino in še bi lahko naštevali. Vnos kalorij nadzorujejo tako, da jedo preproste jedi v majhnih porcijah in ne uporabljajo veliko omak in prelivov.

Zaradi takega načina prehranjevanja Italijanke ne potrebujejo diete in da bi ostale vitke, uporabljajo pa še en trik, ki je pravzaprav že del italijanske kulture – kadar imajo priložnost, gredo na kratek sprehod, ki običajno ne traja dlje, kot 15 minut.

Hodijo večkrat na dan, običajno po vsakem obroku. Med hojo jih nikoli ne boste opazili, da nosijo naprave za štetje korakov ali so oblečeni v športna oblačila. Italijanke med sprehodom uživajo v sončnih žarkih, pogovorih s prijatelji, sosedi ali družinskimi prijatelji.

Prednosti hoje po obrokih so tudi znanstveno dokazane. Rezultati raziskave, objavljeni v reviji Diabetes Care, so pokazali, da trije dnevni sprehodi, ki trajajo 15 minut, zmanjšujejo tveganje za nastanek sladkorne bolezni.

Študije so pokazale, da je najbolj koristen sprehod po večerji. Sprehod v mraku oziroma večeru reprogramira telesni bioritem in pripomore k boljšemu spancu, izboljša prebavo in pospeši metabolizem – vse to brez občutka naporne vadbe.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam