fbpx

Zaživela bo replika slovite nepotopljive ladje

Dekor, Prva stran

Prve fotografije legendarne ladje.

Replika se pričakovano imenuje Titanic II in je delo Avstralskega milijarderja Clivea Palmerja ter njegove družbe, Blue Star Line, ki so ladjo poimenovali kar “Najvarnejša ladja na svetu”.

Je popolnoma funkcionalna replika, ki naj bi uradno izplula leta 2018, 106 let po prvi različici ladje Titanik, plula pa naj bi od Jiangsuja do vzhodne Kitajske, nato pa še do Dubaja.

e

Za razliko od prvega Titanika bo na novem veliko bolje poskrbljeno za varnost. Najpomembnejša razlika je, da bo opremljena z dovolj rešilnimi in sodobnimi sistemi za evakuacijo  Že danes lahko vidimo notranjost nekaterih prostorov, ki so leta 1912 končali na dnu Atlantskega oceana.

1a

2

Ladja Titanik II bo imela 9 nadstropij, v dolžino bo merila 270 metrov, višino 53 metrov, tehtala pa bo približno 40 ton. Tako kot v izvirniku se bo lahko pohvalila s tremi različnimi razredi in potniki, ki bodo kupili vstopnico za določen razred ne bodo mogli vstopiti v višji ali nižji razred. Vsebovala bo 840 kabin za namestitev, 2.435 potnikov in 900 članov posadke. Potnikom bo nudila tudi bazen, turške kopalnice in fitnes.

5a

3a

4a

Čeprav se oblikovalci trudijo po svojih najboljših močeh, da bi izdelali identično kopijo, bodo nekatere kose pohištva spremenili.

Novi Titanik bo imel sodobne evakuacijske postopke, satelitski nadzor, digitalno navigacijo, digitalne radarje in vse, kar se pričakuje na ladji iz 21. stoletja,” je dejal James McDonald, direktor trženja.

fitnes

kadi

6a

V spodnjem posnetku si lahko ogledate tudi 3D vodič po notranjosti težko pričakovane potniške ladje.

Foto: Blue Star Line


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam