fbpx

Zbogom ‘mommy’ jeans! Tu je 12 novih trendi kavbojk za 2018!

Moda, Novice

Kaj je na novih modelih tako posebnega? Predvsem so kavbojke zdaj šik in elegantne. Nič več razdrapane, najstniške, uporniške, polepljene in ‘modno’ raztrgane, pač pa gre za resne kavbojke, ki jih bomo tudi v službi s ponosom nosile.

Če bi nas prejšnje leto povprašali, ali nameravamo nehati nositi odrezan (cropped) jeans, kavbojke dolžine do kolen, ali pa naravnost krojene Leviske ter cullottes hlače iz denima, bi vas najbrž zgolj čudno pogledale in zanikale to možnost.

Fashioniste so v minulih sezonah nosile odrezan jeans, s katerim so lahko poudarile lepoto svoje izbrane obutve, torej superge, baletke, sandale s platformo in celo visoke pete, saj je bil gleženj v cropped kavbojkah vendarle tako čudovito razgaljen!

Jane Birkin, leta 1974

Ni nam treba posebej razlagati, kako je sedaj že nekaj časa v modi jeans z visokim pasom, neraztegljiv in vintidž navdahnjen, kajpak. Nekateri mu pravijo tudi ‘mommy jeans’ oziroma ‘mamine’ kavbojke, saj je ta model ponovno rojen ter prekrojen naravnost iz garderob ter časa naših mater.

Kate Moss, leta 2007

Ker se s časom vse spreminja, moda in modni trendi pa še posebno, smo nenadoma zahrepenele po novih krojih kavbojk. Po udobnem in sproščenem jeansu s celotno dolžino hlačnic, ki pokrije gležnje, pa naj si bo ravnega kroja ali rahlo zvonaste oblike. Da, kavbojke na zvonec bodo poleg belega jeansa to poletje zelo zaželene!

Slvrlake London jeans, $289, intermix.com

Ker so hlačnice tako dolge, da pokrijejo dobršen del stopal in gležnje, smo takorekoč obvezane zraven nositi šik visoke pete. Videz je malo hecen, a vseeno zabaven (poglejte nazaj zgornjo fotografijo Jane Birkin), obenem pa ta model jeansa malce diši po nostalgiji 90. let (primer: Kate Moss, tudi na zgornji fotografiji).

3×1 Addie loose-fit jeans, $325, 3x1denim.com

Kaj je na novih modelih jeansa tako posebnega? Predvsem so te kavbojke – elegantne. Šik. Nič več razdrapane, najstniške, uporniške, polepljene s slogani in ‘modno’ raztrgane, pač pa so prave resne kavbojke, ki nam jih tudi za službo ne bo sram obleči.

Grlfrnd Carla flare jeans, $248, intermixonline.com

Rag & Bone derby white jeans, $295, v različnih trgovinah

Nili Lotan soft cargo jeans, $395, nililotan.com

V nasprotju s trdim ‘mommy’ jeansom, ki objema in poudarja obline, ti novi modeli kavbojk nimajo nikakršnega namena, da bi se nog preveč oprijemale.

Maison Margiela drop-pocket jeans, $620, modaoperandi.com

Eve Denim Juliette high-rise straight-leg jeans, $310, modaoperandi.com

Večina 12-ih parov različnih blagovnih znamk, ki smo jih predstavili na fotografijah, je izdelanih iz tanjšega in lažjega denima, ki je nadvse primeren za tople poletne dni. Nekateri modeli imajo v tkanini dodanega tudi malce stretcha za več elastičnosti.

Topshop Moto mid blue new boyfriend jeans, $80, v Top Shop trgovinah ter na spletu

Calvin Klein 205W39NYC straight-leg jeans, $379, stylebop.com

M.I.H. wide-leg jeans, $154, stylebop.com

Večina zdaj trendovskih kavbojk tudi nima več tako visokega pasu, ste opazile? Novi modeli so tako ne samo šik na videz, ampak so tudi resnično udobni za nošenje! Le kaj bi si še lahko želele od tega osnovnega kosa oblačila, ki ga nadvse rade nosimo tudi v vročih poletnih dneh?

 

Avtor: D. S.

Foto: proizvajalci, arhiv Vogue.com, Pinterest in Shutterstock


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam