Zdrav razlog, zakaj morate na stranišču mukati

27. avgust 2022

Zdrav razlog, zakaj morate na stranišču mukati

27. avgust 2022

Če med opravljanjem velike potrebe spuščate določene zvoke, vam bo to precej olajšalo delo, razlaga strokovnjakinja za medenično dno.

Če ste mislili, da je družbeno omrežje TikTok namenjeno samo zafrkavanju, se motite. Številni strokovnjaki to platformo uporabljajo za ozaveščanje in učenje o temah, ki se sicer zdijo dolgočasne, a so vsekakor pomembne za naše zdravje.

Zdravnica in strokovnjakinja za medenično dno dr. Alicia Jeffrey-Thomas je denimo našla odličen način, kako uporabnikom TikToka približati nasvete o zdravju medeničnega dna.

V enem številnih zabavnih videov tako razlaga, kako si lahko preprosto olajšate opravljanje velike potrebe.

Podobno zanimivo je razložila tudi, zakaj ni dobro čepeti nad straniščem, kadar denimo uporabljamo javne toaletne prostore.

Učinek odtehta zadrego ob spuščanju glasov

V videu Moo when you Poo (neposreden prevod: Mukajte, ko kakate) je razložila, da imajo zvoki na visoki in nizki frekvenci različen učinek na medenično dno:

“Visokofrekvenčni zvok bo denimo povzročil, da se bo vaše medenično dno skrčilo in napelo, nizkofrekvenčni zvok pa bo pomagal, da se bodo mišice medeničnega dna sprostile.”

@thepelvicdancefloor #tiktoktaughtme #tiktokpartner #moowhenyoupoo #pooptips #pelvicfloor ♬ Luxury fashion (no vocals) – TimTaj

In kam to vodi? Do stranišča, seveda, je dejala Alicia in nato razkrila, kateri zvoki so tisti, ki vam bodo pomagali pri naslednjem obisku stranišča.

“Naslednjič, ko se v kopalnici borite za življenje, poskusite s temi zvoki,” je povedala in ob tem spustila podaljšani “muuuuu”, “shhh” in nizkofrekvenčni mrmrajoč zvok kot je “mmmm”.

Ob koncu je šaljivo dodala, da učinek odtehta morebitno zadrego, ki jo lahko povzročijo zvoki, ki prihajajo iz vašega stranišča. “Zahvalite se mi kasneje,” je pripomnila.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic