Sestavine
Skorja
- 1 1/3 skodelice pirine moke ali brezglutenske moke
- 1/4 skodelice sladkorja po izbiri
- 1/4 čaje žličke cimeta in soli
- 1/4 skodelice masla ali olja
- 2 žlici vode
Polnilo
- 4 skodelice olupljenih in na tanko narezanih jabolk
- Ščepec stevije ali žlica javorovega sirupa
- Pol skodelice zdrobljenih orehov
- Pol skodelice rozin (po želji)
Posip
- Pol skodelice ovsenih kosmičev
- Pol skodelice pirine moke
- Pol skodelice sladkorja po izbiri
- 1/4 skodelice olja ali jabolčnega soka
- 1/8 žlice soli

Priprava
- Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija, pekač obložite s papirjem za peko.
- V veliki posodi zmešajte vse sestavine za polnilo in naredite testo.
- Položite testo v pekač in pecite 12 minut.
- Nato v pekač položite nadev in razporedite po testu.
- Zmešajte sestavine za posip in enakomerno razporedite po vrhu.
- Pecite 50 do 60 minut oz. dokler niso jabolka mehka.
- Postavite pekač na hladno, da se ohladi in postrezite s sladoledom.
Hranilna vrednost
En kos ima približno 111g.
- Kalorije: 243
- Maščobe: 10 g
- Ogljikovi hidrati: 36,8 g, od tega sladkorji: 11,7 g
- Beljakovine: 4,6 g
Prispevek je bil objavljen na miss7.
