fbpx

Vabilo na koncert pianistke Željke Mandarić

PR novica

Pianistka Željka Mandarić je študentka dodiplomskega študija v mojstrskem razredu pri prof. Natochennyju na HfMDK.

Prijeten občutek preveva človeka, če si lahko z drugimi ljudmi deli lepa in prijetna doživetja. V tem duhu vas vabimo na koncert, ki smo ga pripravili z odlično mlado pianistko, Gallusovo varovanko Željko Mandarić z namenom, da zbiramo sredstva v podporo njenemu študiju v ZDA.

zeljka-madaricPianistka Željka Mandarić je študentka dodiplomskega študija v mojstrskem razredu pri prof. Natochennyju na HfMDK – Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main, Nemčija. Leta 2004 se je vpisala na Akademijo za glasbo v Ljubljani in se nato odločila nadaljevati študij na Folkwang UDK v Essnu v Nemčiji.

V priporočilu za DAAD štipendijo jo je prof. Haas imenoval za eno najboljših študentov v zadnjih 10 letih. Hkrati se je redno izpopolnjevala pri prof. Franzu Massigerju na Musikhochschule v Münchnu. Kot solistka je nastopila z Dubrovniškim simfoničnim orkestrom že v letih 2003 in 2004. Leta 2011 maja je s tem orkestrom nastopila v Knežjem dvorcu v Dubrovniku s Klavirskim koncertom v b-molu Čajkovskega.

Kot izbrana varovanka Ustanove Gallus je nastopila decembra 2011 na Managerskem koncertu v Cankarjevem domu v Ljubljani. Je tudi prejemnica več pomembnih nagrad. Od študijskega leta 2009/2010 je varovanka Ustanove Gallus in od novembra 2010 tudi štipendistka ustanove „ Yehudi Menuhin Live Music Now“. Pred kratkim je ustanovila duo z ameriško violinistko Rachelle Hunt.

Daniel Pollack, eden najbolj priznanih in vplivnih pianistov in profesorjev, ki je v žirijah na najpomembnejših svetovnih tekmovanjih, je povabil Željko na nadaljevanje študija pri njem na Thornton School of Music, USC Los Angeles, s polno stipendijo (Teaching Assistantship program). Željka je v začetku februarja zelo uspešno opravila avdicijo in je sprejeta na študij v študijskem letu 2014/15.

Rezervacija – prodaja vstopnic: info@gallus-zavod.si * tel. +386 41 693 637
Cena vstopnice je 15 €, del vstopnine je namenjen podpori študija Željke Mandarić.

Željka Mandarić – klavir

VarovankaUstanove Gallus
Petek, 7. marca 2014 ob 19.00
Viteška dvorana Brežice
Posavski muzej Brežice
Cesta prvih borcev 1, Brežice

Veselimo se srečanja z vami!

Oglasno sporočilo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam