fbpx

Ženska poslovna obleka bo to sezono dobila nov videz!

Moda, Novice

Kostim, ki izžareva moč in daje instantno ugleden videz, se to jesen ponuja v številnih verzijah, ena je bolj privlačna od druge. Predstavljamo vam imenitno ponudbo high-street znamk!

Šele na začetku septembra smo, a že je jasno: to jesen bomo ženske nosile poslovne kostime! V angleškem jeziku tipičnemu poslovnemu kostimu, ki ne sme manjkati v garderobi uspešne ženske, rečejo ‘power suit’, obleka, ki simbolizira moč. Če dobro premislimo, ima dvodelen kostim, sestavljen iz odlično ukrojene jakne in elegantnih hlač iz iste tkanine ter barv oziroma vzorcev, zares veliko simboliko.

Poslovni kostimi so v naše omare ponovno vstopili skorajda neopazno, prejšnje leto. Postopoma povečano, že kmalu zatem pa vse večje povpraševanje po tej vrsti oblačila oziroma kosa garderobe pa je hitro prišlo na ušesa nizkocenovnikom in ponudnikom high-street mode. Bliskovito so stopili v akcijo in ponudili vsak svoje videnje in verzijo tega nekoč strogega oblačila, rezerviranega za poslovni svet.

Kostim s hlačami, torej t.i. ‘power suit’, namreč že dolgo ni več le domena poslovnih krogov. Bolj svečane modele in kroje lahko nosimo na poroke ali gala dogodke, medtem ko so modne znamke Zara, Mango, &Other Stories, Massimo Dutti ter drugi ponudniki za to jesen predstavili ležerne variante poslovnega kostima, primernega za vse priložnosti, tudi običajne dnevne ure, v službi ali družbi.

Mango

Massimo Dutti

Mango

Kostim, ki izžareva moč in nam daje instantno ugleden videz, se nam to sezono ponuja v številnih verzijah, ena se zdi bolj privlačna od druge. Še vedno bodo priljubljeni modeli, kakršne smo nosili že poleti, s hlačami culottes ali s hlačami, ki imajo krajše hlačnice oziroma segajo do gležnjev.

Massimo Dutti

Mango

Reserved

Zara

V ponudbi se sedaj nahajajo tudi kostimi, kjer se suknjiči kombinirajo s širšimi hlačnicami ali palazzo krojem hlač. K takim krojem pristajajo nekoliko daljši, elegantni sakoji oziroma suknjiči z dvorednim zapenjanjem, ki poudarjajo pas.

Zara

Zara

&Other Stories

Bolj raven in ‘casual’ kroj hlačnic pa je bolje videti s suknjiči klasične dolžine z enorednim zapenjanjem. Velika sprememba za jesen se v primerjavi s prejšnjo sezono napoveduje predvsem v materialih. Ta je v glavnem topel, z manjšim ali večjim deležem volne.

Zara

Zara

Trendovski bodo kostimi iz tkanin s karo vzorcem, zelo bo priljubljen rebrast žamet, ki se je nosil že včasih. Barvna paleta je tipično jesenska, medtem ko lahko monotonijo razbijemo tudi s kostimi v pastelni roza in modri barvi.

Zara

Mango

Reserved

Večna klasika, to je temno modro ukrojen kostim z navpičnimi črtami, je osvežen videz dobil pri znamki Reserved, medtem ko je Massimo Dutti predstavil svojo verzijo kostima z moškim poudarkom ter s silhueto, ki se zgleduje po 80. letih minulega stoletja.

Zara

Massimo Dutti

Vsi na zgornjih fotografijah predstavljeni modeli so vam že na voljo v trgovinah in na spletu po nadvse dostopnih cenah, zato pohitite po svoj kostim oziroma ‘power suit’ in začutite spremembo, ko si nadanete to na videz preprosto dvodelno obleko s predznakoma moči ter samozavesti.

 

D. S.

Foto: Buro247.hr, Instagram, Pinterest, BoF, NewsLocker


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam