fbpx

Ženska pri svojih 50. letih priznala: »Prestara sem za teh 8 stvari!«

Odnosi

“Več kot polovico življenja sem se zanašala na nasvete napačnih ljudi. Zdaj, ko sem dopolnila 50. let, razumem pravo vrednost življenja.

Ugotovila sem, da sem prestara za teh osem stvari, ki so me zadrževale celo življenje.

Prestara sem, da molčim

Nikoli več ne želim molčati, če mi nekdo reče nekaj, kar mi ne odgovarja. Ne želim več kimati z glavo in se strinjati z vsakim samovoljnim človekom. Ne želim, da molčim ob krivici. Kadar opazim, da nekaj ni v redu, želim kričati na glas, saj je življenje prekratko, da bi se o krivicah molčalo.

Prestara sem, da bi me skrbelo, kakšna se zdim drugim ljudem

Že leta zavidam moškim, da se jim ni treba barvati vsakih dvajset dni, da bi prekrili sive lase. Zavidam jim, da jim ni treba dajati kilogramov pudra, da se ne bi videle gubice.

Zdaj sem dovolj stara, da vem, da sem najlepša taka, kot sem. Imam gube, ne vem njihovega števila, siv je skoraj vsak drug moj las, ampak šele zdaj sem zadovoljna s svojim videzom.

Vprašanje, kaj bodo rekli sosedje, me že nekaj časa ne gane več, saj so ti ljudje v mojem življenju tako nepomembni, da sem za njihove opazke razvila selektivni sluh.

Prestara sem, da imam majhne grehe

Dovolj sem stara, da imam samo grehe. Da spijem vsak večer kozarec vina, to je postala moja molitev. Sladoled ob nedeljah sem preimenovala v greh: sladoled vsak dan. Tako lahko vsak dan uživam v grehih, ki jim ne morem reči majhni, saj se mi je povečal apetit.

Prestara sem za neudobno obutev

Zdaj vem, da me v življenju čisto nič ne omejuje. Moje gibanje so leta omejevale visoke petke, saj nisem mogla hoditi v tempu, katerega sem želela. Vedno me je nekaj žulilo, bolelo, … Zdaj nosim samo ravne podplate in to je to!

Prestara sem, da se opravičujem za nered v hiši

Nered v hiši je posledica dejstva, da imam veliko pametnejšega dela, kot vsakodnevno čiščenje in zato moja hiša ni videti kot lekarna!

Prestara sem za shranjevanje stvari v hiši

Ničesar ne zbiram in shranjujem. Če ne bi pred časom začela metati stran starih papirjev, škatel in garderobe, zdaj v hiši ne bi bilo več prostora zame. Spomine shranjujem izključno v svoji glavi.

Prestara sem, da bi se družila z ljudmi, ki mi ne odgovarjajo

Zakaj bi trpela prepotentne osebe, ki mi parajo živce? Imam dovolj let, da vem, kdo mi je všeč in kdo ne. Kdor spada med zadnje, me nikoli več ne bo videl.

Prestara sem, da bi v vsakem človeku iskala dobro

Zakaj zgubljati čas? Zelo preprosto: vsi ljudje niso dobri. Če je nekdo naredil nekaj slabega s slabo namero, ni nobenega razloga, da bi ga zagovarjala. Dela govorijo več kot besede. Zdaj sem stara dovolj, da rečem: “Dragi moj, ti nisi dobra oseba!” in odidem naprej.”


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam