fbpx

Ženske, ki so svojo drugačnost spremenile v epski lepotni podpis

Izbor urednice, Lepota, Lifestyle, Novice, Novice, slider, Znani

Nekonvencionalna lepota je definirala njihove kariere ter oblikovala pojme ženske lepote.

style-cindy crawford-naslovnica

Zvezda nemih filmov Clara Bow bi 29. julija praznovala 111. rojstni dan. Igralko bi danes mediji označili kot »it« dekle 20. let prejšnjega stoletja. Vzdevka si ni zaslužila samo zaradi komedije z naslovom It, ampak tudi zaradi dejstva, da je bila drugačna od ostalih igralk. Clarin obraz je bil resnično nepozaben, predvsem zaradi njenih povešenih oči ter tankih in nenavadno oblikovanih obrvi. Za bleščečo starleto črno-belih zaslonov sta bili ti »pomanjkljivosti« prava genetska loterija, saj je vedno izstopala iz množice in puščala zelo močan vtis.

Mogočne obrvi (oziroma obrv) slikarke Fride Khalo so sporočale strogost in čudaško kakovost, ki jo je dvigovala s pomočjo svojih avtoportretov na raven prave ikone. Vijolično obarvane oči igralke Elizabeth Taylor, ki so bile večkrat obrobljene s črno barvico, so ji dale nepozaben pogled, medtem ko je močna obrazna struktura Grace Jones pripomogla k popularnosti vedno močnejšega gibanja transseksualnosti.

Od trenutka, ko se je pojavila na sceni, so naravo polne ustnice igralke Angeline Jolie-Pitt postale legendarne. K temu je verjetno botrovalo tudi dejstvo, da je bil to čas, ko so umetno polnjene ustnice postale najbolj zaželen lepotni poseg in nov pojem lepote.

Majhna, vendar ne neopazna lepotna pika, je Cindy Crawford izstrelila med najbolj plačane manekenke 90-tih let prejšnjega stoletja in navdihnila mnoge dame, da so si lepotno piko narisale tudi same.

V zadnjem času sveži ter nenavadni obrazi novodobnih manekenk dajejo podpis nenavadnosti, ki jih ločujejo od vseh drugih. Adwoa Aboah je manekenka, katere obraz, posut s pegicami je tako zelo očarljiv in edinstven, kot tudi polna otroška lica Gigi Hadid, zaradi katerih je vedno videti sveža, mladostna in zdrava.

Predstavljamo vam 11 žensk, katerih nekonvencionalna lepota je definirala njihove kariere ter oblikovala pojme ženske lepote.

Style-clara bow

Clara Bow

style-diana vreeland

Diana Vreeland

Style-frida khalo

Frida Khalo

style-elizabeth-taylor

Elizabeth Taylor

style-lauren-hutton

Lauren Hutton

style-grace jones

Grace Jones

style-cindy crawford

Cindy Crawford

style-kate moss

Kate Moss

style-angelina jolie

Angelina Jolie-Pitt

style-adwoa-aboah

Adwoa Aboah

style-Gigi Hadid

Gigi Hadid

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam