fbpx

Ženske – prijateljice ali sovražnice?

Odnosi, Prva stran

Velikokrat ženske z obiranjem drugih želimo prekriti lastne napake in pomanjkanje samozavesti.

Gotovo poznate rivalstvo med ženskami, kajne? Morda ste ga kdaj občutile že na lastni koži ali pa ste bile temu priča kje drugje. In seveda, znano je, da bolj uspešen kot je človek, več ljudi mu bo stalo nasproti. Nevoščljivcev vedno in povsod kar mrgoli.
Takšnim bojem se še posebej težko izognejo ženske. Mnogokrat tiste na vidnem položaju, velikokrat pa tudi tiste, ki niso vsem na očeh, a s svojim znanjem, sposobnostmi ali izgledom kravžljajo živčke ostalim dekletom.
Ženske načeloma ne veljamo za posebno tekmovalna bitja. S tem se večino časa bolj ukvarjajo moški, ki za razliko od žensk po navadi znajo določiti mejo. Vendar pa je odnos ženska – ženska velikokrat dober razlog za izbruh bolestne tekmovalnosti in nevoščljivosti. Zanimivo, da se na relaciji moški – ženska to redko ali nikoli ne pojavlja. Druga drugi smo največje sovražnice. Kakšna škoda.

743430191919189e07941a184c986c5a
Lepo je, če med ljudmi obstaja zdrava mera tekmovalnosti, ki spodbuja napredek in daje motivacijo. Takšna oblika tekmovalnosti je pogosto prisotna med moškimi, ki znajo to izkoristiti sebi v prid in se na ta račun celo pošaliti. A obstaja razlika. Moškim njihovi »sotekmovalci« pomenijo dobro motivacijo in cilj za napredek. Po boljših se zgledujejo in stremijo k temu, da bi jim bili čim bližje. Kaj, ko bi tako delovale tudi ženske?

In zakaj smo pravzaprav nevoščljive? Velikokrat ženske z obiranjem drugih želimo prekriti lastne napake in pomanjkanje samozavesti. A saj veste, kaj pravijo – tisti, ki govori o drugih, pravzaprav govori o sebi. Ne drži vedno, velikokrat pa.

woman-showing-jealous-friend-engagement-ring
Kako lepo bi bilo, da bi se mlada dekleta, najstnice in odrasle ženske zavedale, da je v življenju dovolj prostora za vse. Lepo bi bilo, da bi druga drugo znale iskreno pohvaliti in reči »Vau, ta je pa lepa.« Ali pa bravo, ta je pa res dobra. Da bi našle pot, kako postati takšne, da se bo za nami dvigoval prah. In da ne postanemo nadomestek ali kopija teh uspešnih žensk, ampak zgradimo svojo podobo in smo unikat.

Ženske bi se velikokrat lahko zgledovale po moških in življenje v določenih pogledih jemale malce manj resno. Življenje je prekratko, da bi se obremenjevale s tem, kakšni so drugi. Izkoristimo ta čas za svojo rast. Naučimo se biti tekmovalne v zdravi meri in si boljša dekleta (in tudi moške, seveda) vzemimo za zgled. Za eno dobro motivacijo in navdih in jim iskreno privoščimo nove prijatelje, dizajnersko obleko ali direktorski položaj. In če si dizajnerske torbice ne moremo privoščiti danes, si lahko na stran damo prihranke, da bo morda čez 2 leti naša. Že danes pa lahko naredimo načrt, kako priti do znanja in izkušenj, ki nas bodo nekoč pripeljale tja, kamor si želimo, pa naj bo to direktorski položaj, delo tajnice, modne urednice ali pa čisto nekaj drugega.

femals1

Nevoščljivost, agresivnost in bolestna tekmovalnost so največji zaviralci našega uspeha. Sicer pa, kaj bomo imele me od tega, če je nekdo boljši od nas? Ali pa lepši? Ali pametnejši? Roko na srce, saj vemo, da bodo vedno obstajali boljši, lepši, pametnejši, bogatejši, uspešnejši in kar je še tega ljudje od nas. Nikoli ne bomo naj za druge. Lahko pa smo vse to, vse naj zase in za naše najdražje.
Odvrzimo grde misli in iskreno zaželimo,tistim, za katere menimo, da so boljše,lepše in uspešnejše od nas, boljšim od nas, da so tam, kjer so. Verjetno so tam z razlogom. Osredotočimo se nase in bodimo najboljša verzija sebe. In predvsem, bodimo prijateljice in ne sovražnice.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam