fbpx

Ženske, ste vedele, da vas seks lahko močno pomladi?

Izpostavljeno, Lepota, Lifestyle, Novice, Odnosi, Prva stran, Zanimivosti

Veliko bolj se vam izplača ljubiti z moškim, kot voditi vojno proti gubam. Tako vsaj dokazuje znanost!

Pozabite na vse, še tako drage kreme za gube. Naravno sredstvo, znano človeštvu že več deset tisočletij, se proti gubam, globokim ali plitkim, precej bolj uspešno bori: gre za dobri stari seks, ki ima malodane čudežne, tako rekoč zdravilne lastnosti!

Seksologi svetujejo čim pogostejšo izmenjavo nežnosti med parom, ker je že to dovolj, da sprosti gube na obrazu. Kaj šele seks, ta šele krepčilno deluje na kar celoten organizem in je pravi anti-age borec. Spolna zadovoljenost in zadovoljitev tako ženski kot moškemu pomaga do mlajšega videza…

Nič čudnega, da se ženske, ko po spletu okoliščin ostanemo brez seksa, malodane posušimo kot suhe slive, za povrh pa postanemo tečne. Potem pa je treba seveda v nakup tistih smešno dragih krem, ko pa bi bilo morda preprosteje najti novega moškega, ki bi tako rekoč dobesedno zapolnil vrzel, katero je pustil prejšnji, obenem pa poskrbel še za temeljit antiaging in regeneracijo naše kože… Hm… Zveni mikavno, preprosto, bolj zabavno od vtiranja odišavljene in predrage kreme, pa še ceneje je!

Za anti-age tretma v primeru seksa poskrbi pravi koktejl hormonov: od estrogena, endorfina, oksitocina in adrenalina do testosterona, ki imajo ključno vlogo proti staranju. Če torej vidite žensko srednjih let ali še starejšo, ki je videti sumljivo mlajša, je možno samo dvoje: vrhunski plastični kirurg, ki nateza gube z botoksom in jih polni s filerji, ali pa je na ‘delu’ aktiven, po možnosti mlajši ljubimec, ki je na vrhuncu svojih zmogljivosti!

Ne izgovarjajte se na glavobol, s tem zamujate (brezplačno) anti-age terapijo!

Dajmo ugibanja na stran: višek estrogena izboljša elastičnost in vlažnost kože, ter spodbudi nastanek novega kolagena. Že zavidamo tistim z rednim ali vsaj občasnim, saj veste kaj… Zaradi sproščenih endorfinov pa boste še krasno in trdno spali, celo boljše, kot s pomočjo farmacevtske magije!

Trikrat na teden = 10 let manj

Saj se še spomnite, ko ste z nekom ravno začeli zvezo in postali z njim intimni? Prijateljice in okolica so vas z zavistjo spraševali, zakaj za vraga kar naenkrat sijete in žarite, muči jih domneva o tem, da ste si dali nekaj ‘zategniti’ pri kakem dermatologu ali lepotnem kirurgu, medtem ko je resnica bolj trivialna… vaš izbranec vas je samo dobro potešil in to v več položajih.

Ni čudno, da tako sijete, ko pa kar naprej seksate in s tem uživate koktejl najbolj blagodejnih hormonov! Nevropsihologi iz Velike Britanije so vzeli v precep vzorec 3000 prostovoljcev, izsledki so alarmantni (v pozitivnem smislu): kdor seksa trikrat tedensko, je videti deset let mlajši! Še malo, pa boste začele iskati prostovoljce zase, kajne? Ali pa se soprogu ne boste več izogibale z izgovorom, da vas boli glava. Ali da ste jezne nanj. Ker po seksu več ne boste! Pa še mlajše boste videti, za to pa je vredno potrpeti…

Še tako dobra krema je slabša rešitev od seksa…

70-letna Jane Fonda je znana po tem, da ji tudi v teh letih seksa ne manjka niti en dan. Kdo jo… in ali mora za to že plačati, pustimo ob strani. Vsekakor pa Jane ne potrebuje botoksa in fillerjev… Videti je odlično, sije in žari!

Seks-detoks in antistresna terapija

Da tistim, ki redno ‘dobivajo’ (ali ‘dajejo’) le še bolj zavidamo, nas znanstveniki poučijo, da seks izboljša prekrvitev telesa, okrepi srce, razširi krvne žile in kapilare. Zato so vse celice v telesu, vključno s kožo, bolje oskrbljene s kisikom, medtem pa toksini v obliki znoja zapustijo telo. Že res, podoben rezultat lahko dosežete s tekom na pet, šest ali več kilometrov. A kako je tek dolgočasen v primerjavi z ljubljenjem!

No, seks za povrh razgradi tudi stres, ki se je nakopičil v telesu. Zato moškega, ki trdi, da je preutrujen za seks, ker ‘ima toliko na glavi’ v službi, brcnite v zadnjico, če bo po vaši argumentaciji vseeno vztrajal pri svojem. Naj gre nazaj v pisarno – ali, še verjetneje, k ljubici, kjer izvaja tisto telovadbo, ki bi jo lahko na vas.

Kaj boste torej počeli zvečer? Gledali televizor? Se mazali s kremami dvomljive učinkovitosti? Ali boste raje posegli po starodavnem receptu, ki učinkovito odpravi vse težave, mimogrede pa še poskrbi, da boste videti mlajši?

 

Foto: Popsugar, Reader’s Digest, Fitso Blog, YouTube


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam