fbpx

Ženske, tu je namig, zakaj se vam z moškimi splača biti malce zlobne!

Lifestyle, Odnosi, Prva stran, Zanimivosti

Odgovarjamo na vprašanje, zakaj se moški najbolj plazijo za ženskami, ki so do njih pasje in jih puščajo v negotovosti…

O, spet smo pri tematiki, ob kateri bomo našpičile ušesa. Ste že slišale, da ženske, ki so v odnosih malce ‘pasje’, ponavadi poberejo vso smetano, nagrade in lovorike ter so ponavadi tiste, ki moškega veliko prej spravijo v zakon, kot mile jerice in nedolžne vijolice, ki samo čakajo in čakajo ter so pretirano ustrežljive? Ja, tudi sama sem slišala take stvari, pa jim niso verjela (žal!). Celo vztrajno poslušanje besedila Blank Space strupene blondinke Taylor Swift mi ni pomagalo h globjemu umevanju moške psihe ali pa le začasno, dokler nisem spet pozabila prejšnje lekcije. Sem pač rjavolasa.

Menila sem, da preračunljiva nesramnost in hladnost v poslu do neke mere res pomagata, boljše je imeti nasprotnike, ki te sovražijo in te hkrati spoštujejo, kot take, ki se ti na videz prilizujejo in obenem zabadajo nož v hrbet brez ene same trohice spoštovanja; a nekako sem bila naivno prepričana, da v odnosih med spoloma tovrstne relacije ne ‘špilajo’, da je treba biti v zvezi ali pač v odnosu ne glede na njegovo oznako, pošten, ljubeč, spoštljiv, predan in do konca razgaljen ter iskren.

Ne bi se mogla bolj motiti… Čeprav sta želja po iskrenosti in (moji) predaji denimo prihajala točno od moškega, s katerim sem bila zapletena, je minevanje časa potrdilo teorijo Sabine Alexis, svetovalke za odnose na spletni strani A New Mode. Želim si, da bi ta ženska končno zgrešila in bi ji lahko dejala: Aha, vidiš, da nimaš prav! Pa ima. Dotični moški je namreč vse bolj izgubljal zagon in zanimanje, kolikor bolj sem se mu predajala in kolikor bolj je vedel, videl in občutil (na vse načine in ob vseh priložnostih), da me ima v ‘paci’. Nazadnje je šlo vse k vragu, tipu je zanimanje sčasoma padlo na minus dvajset, prej pa mu je že ob misli name vrelo po žilah in v glavi kot v bojlerju.

Ni dovolj ta Sabina iz tujine, tudi moško kolegialno mnenje se je glasilo: Moški ne sme nikoli dobiti vsega! “Smo pač lovci,” je kleno razglabljal kolega Tomo, “ti pa vedi, da je z babami enako kot s trdnjavami: že osvojene se pač ne osvaja več!” O kako kruta je bila ta resnica in posledično spoznanje, ki je, kot v vseh bitkah, prišlo prepozno, potem, ko so bili vsi moji generali v konkretni bitki pomorjeni. Pa pustimo Tomota, vrnimo se k Sabini Alexis, ki jo za take nasvete mastno plačujejo. Ta je povedala naslednje:

“Nekaj zanimivega se mi dogaja zadnje čase. Od mrtvih so nenadoma ‘vstali’ kar štirje moji bivši.  Z nobenim od njih v tistem časovnem obdobju osmih let nisem želela in nameravala nič resnega. Z njimi sem se dobivala na tistih točkah življenja, ko nisem bila pripravljena na resno razmerje in sploh nisem želela imeti fanta, kaj šele moža.”

Ti Sabinini tipi se med seboj ne poznajo, imajo pa nekaj skupnega: vsak od njih priplava na površino nenapovedano, na vsakih nekaj mesecev ali let, da bi razpihal žerjavico nekdnaje ‘romantike’. Druga skupna točka: Sabina je bila do vsakega od njih prava čarovnica! Zloba ji je ‘sekala ven na polno’, kot bi dejala današnja mladina.

“Pa sploh nisem neprijazna in zlobna oseba, v tem je stvar,” se zagovarja Sabina. “Enostavno so ti reveži v moje življenje vstopili ob najbolj napačnem trenutku… Želela sem se samo malo zabavati z njimi, brez enega resnega namena. In zato sem bila nesramna, zlobna, čisto prava ‘kuzla’, ki je ignorirala njihove klice in besedilna sporočila tudi po nekaj dni, odpovedovala zmenke tik pred zdajci, vpričo njih ves čas govorila o drugih tipih… Ne bi, skratka, mogla biti bolj nezanesljiva in nezainteresirana ter ušiva partija.”

Sabina še omenja, da ne gre za to, da ji ti štirje fantje ne bi bili všeč: čisto v redu moški so in celo pri srcu so ji bili. Noben od njih ji sicer ni spodmaknil tal pod nogami, toda vsak po svoje jo je privlačil. In zanimivo, prav to so tisti moški, ki se ves čas, nenehno, ciklično, ko so pač ponovno samski ali zdolgočaseni, vračajo k Sabini po še malo ‘mučenja’ in si želijo novo priložnost.

“Bolj nesramna kot sem bila, bolj grdo ko sem jih zavrnila, bolj so se plazili za mano,” neposredno pove Sabina. “Nikakor pa niso med njimi tisti, do katerih sem bila najbolj prijazna, sladka in super punca, kar so jih kdaj imeli. Tipi, ki sem jim dala dobesedno vse in jim stregla spredaj in zadaj, so me vsi po vrsti zapustili in odjahali v sončni zahod, pri tem pa se niso ozrli – šli so in o njih ni bilo več ne duha ne sluha. Ampak tisti, do katerih sem bila najbolj pasja… no, to je čisto druga zgodba! Ne morem se jih znebiti, vsak od njih bi se še malo valjal v prahu pod mojimi podplati!”

Poslušajte moške kolege… moški imajo radi, če ste do njih malo nesramne

In sedaj Sabinin super nasvet, ki smo ga pravzaprav nekako pričakovali po vsem povedanem (Tomotove številke žal ne smem objaviti, čeprav bi vam o zadevi vedel ‘po moško’ še kaj več povedati): to je, da vse preveč žensk igra na varno karto. Po domače: nehajo se ceniti, v svojih očeh niso več kraljice, ampak postanejo služkinje moškemu, ter se bojijo postaviti zase. Sabina to ubesedi takole:

“Bojijo se, da bi rekle ali naredile kaj, kar bi ga vznemirilo ali odbilo in se proti temu borijo tako, da so čisto preveč prijazne, cedijo se kot med. To igro sem videla že neštetokrat. Resnica pa je naslednja: moški imajo radi lov, radi zasledujejo plen, tudi če vam tisočkrat zagotovijo, da so drugačni, da tega nimajo v krvi in da bodite z njimi take, kot ste. Moški naravnost obožujejo, da se morajo truditi za vas in si od vas izboriti ljubezen ter priznanje. Zato nehajte okoli njih hoditi kot ‘po jajcih’ in nehajte mu streči kot kralju, nikoli ga ne postavite na prvo mesto pred sebe, ali pa vsaj ne do takrat, dokler vam ne dokaže, da je samo vam resnično in popolnoma predan.”

Moški nikoli ne pozabijo svoje kraljice… čas je, da to spet postanete!

Verjemimo Sabini na besedo, nenazadnje se je vsakič, ko ni upoštevala svojih lastnih nasvetov, z moškimi grdo opekla. Če ste se tudi ve, to samo pomeni, da ste preveč dobrosrčne in da je čas, da za spremembo enkrat vprežete svojo notranjo ‘bjač’. Poigrajte se z možnostmi… Boste videle, kako bo cedil sline, ko se mu boste odmikale… Tudi jaz se še predobro spomnim, da se je dotični, ko sem ga muhasto dala na hladno, le še bolj plazil za mano… dokler se nisem jaz začela za njim! Ko je ugotovil, da sedi na prestolu, jaz pa ga po božje častim in prižigam kadila njegovemu Veličastju, ga je minilo. No, Tomo (ki ga očitno nisem poslušala) je že takrat lakonično zaokrožil svoje misli: “Ženska mora biti dama, pa vedno malo nedostopna!” Vzemite si k srcu ta nasvet za prihodnjič.

Foto: Superfame, The Huffington Post, Understanding Relationships, Pinterest, Toronto Star


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam