Dokazano je, da ženske varajo pametneje!

19. april 2024

Dokazano je, da ženske varajo pametneje!

19. april 2024
Foto: Instagram @hannaschonberg

Dokazano je, da ženske varajo pametneje!

19. april 2024

Znana seksologinja Tracey Cox je razkrila dejstva o ženskem prešuštvu.

Ste se kdaj vprašali, iz katerih razlogov varajo ženske in iz katerih moški? Ali gre za enake, podobne ali popolnoma različne razloge? Odgovore je razkrila svetovno najbolj znana ženska seksologinja.

Po njenih ugotovitvah so se razlogi za varanje skozi čas precej spremenili. Včasih so ženske varale, ker so prenehale ljubiti svoje partnerje, danes pa to počnejo iz želje po novih seksualnih izkušnjah, najpogosteje v fazi, ko do svojih partnerjev še čutijo ljubezen.

Foto: Instagram @rosiehw

Afera ni nujno slaba za odnos

Prav tako se je spremenil odnos žensk do varanja na splošno. Danes si upajo narediti stvari, na katere si nekoč niso upale niti pomisliti. Kot ugotavlja Coxova, ženske ob prevari sicer čutijo krivdo, vendar hkrati same sebe prepričujejo, da so dobre žene, mame in da so afere neke vrste zabava, ki jih izpopolnjuje in dela žive.

Hkrati pa Coxova poudarja zanimivo dejstvo, da afera ni nujno slaba za odnos ali zakon. Pogosto celo pomaga izboljšati odnos med partnerjema, če upoštevamo, da se ženska po prevari počuti samozavestnejša in srečnejša.

Foto: Instagram @emilisindlev

Raziskave prav tako kažejo, da ženske danes varajo v isti meri kot moški, le da znajo prevaro veliko bolje prikriti, pravzaprav skriti vse sledi. Čeprav varajo z enako intenziteto kot moški, jih je precej težje odkriti, kar pomeni, da so prekosile moške.

Avtor
Piše

Uredništvo

Style. Več novic