fbpx

Ženske varajo pametneje

Odnosi, slider

Znana seksologinja Tracey Cox je razkrila dejstva o ženskem prešuštvu.

Znana seksologinja Tracey Cox je javnosti razkrila zanimiva dejstva o prešuštvu v moškem in ženskem svetu.

Ste se kdaj vprašali, iz katerih razlogov varajo ženske in iz katerih moški? Ali gre za enake, podobne ali popolnoma različne razloge? Odgovore je razkrila svetovno najbolj znana ženska seksologinja.

16-054009-cheating_myths

Po njenih ugotovitvah so se razlogi za varanje skozi čas precej spremenili. Včasih so ženske varale, ker so prenehale ljubiti svoje partnerje, danes pa to počnejo iz želje po novih seksualnih izkušnjah, najpogosteje v fazi, ko do svojih partnerjev še čutijo ljubezen.

Prav tako se je spremenil odnos žensk do prešuštva na splošno. Danes si upajo narediti stvari, na katere si nekoč niso upale niti pomisliti. Kot ugotavlja Coxova, ženske ob prevari sicer čutijo krivdo, vendar hkrati same sebe prepričujejo, da so dobre žene, mame in da so afere neke vrste zabava, ki jih izpopolnjuje, dela žive.

what-is-considered-cheating-video-1073160-TwoByOne

Hkrati pa Coxova poudarja zanimivo dejstvo, da afera ni nujno slaba za odnos ali zakon. Pogosto celo pomaga izboljšati odnos med partnerjema, če upoštevamo, da se ženska po prevari počuti samozavestnejša in srečnejša.

Raziskave kažejo, da ženske danes varajo v isti meri kot moški, le da znajo prevaro veliko bolje prikriti, pravzaprav skriti vse sledi. Čeprav varajo z enako intenziteto kot moški, jih je precej težje odkriti, kar pomeni, da so prekosile moške.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam