fbpx

Zgodba o najbolj priljubljeni torbici princese Diane

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Torbica, ki jo je princesi podarila takratna prva dama Francije.

Ena izmed najbolj prepoznavnih torbic na svetu, Lady Dior, je bila ena izmed najljubših tragično preminule princese Diane.


Torbica je bila javnosti prvič predstavljena leta 1994, vendar takrat še ni nosila tega imena. Samo leto dni kasneje je torbico iz črnega krokodiljega usnja s kratkimi ročaji  in zlatimi obeski, takratna prva dama Francije, Bernadette Chirac, podarila princesi Diani, ki je obiskala razstavo slikarja Cezanna v Grand Palaisu.

Princesa Diana in Bernadette Chrirac

Princesa se je v torbico zaljubila v trenutku in je v svojo zbirko torbic kmalu dodala še številke izpeljanke tega modela. Prvič jo je nosila že isto leto ob obisku sirotišnice v Birminghamu, od nje pa se ni ločila niti med uradnim obiskom Argentine samo nekaj tednov kasneje.

Leta 1996 je torbica dobila tudi uradno ime Lady Dior, seveda po svoji največji ambasadorki. Ustvarjena v modnem duhu, je torba prepoznavna po usnjenih romboidih, ki so jih Diorjevi oblikovalci lahko občudovali na stolih iz obdobja Napoleona III, saj jih je imel Christian Dior v svojem ateljeju.

Princesa Diana pa ni edina slavna ženska, ki je postala ambasadorka Lady Dior. Med njih so se vpisale tudi Carla Bruni, Diane Kruger, Monica Bellucci in Marion Cotillard, ki je trenutni obraz te priljubljene torbice.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam