fbpx

Živela v bedi z nekaj dolarji v žepu, nato pa ji je eno srečanje spremenilo življenje

Znani

Njeno otroštvo ni bilo niti najmanj lahko

Da bi Irina Shayk postala ena najbolj iskanih manekenk, je morala preskočiti številne ovire. Pri tem pa je imela tudi veliko sreče.

Da bi Irina Shayk postala ena najbolj iskanih manekenk, je morala preskočiti številne ovire. Pri tem pa je imela tudi veliko sreče.

Rojena je bila v enem izmed najbolj onesnaženih ruskih mest, Yemanzelinsk, kjer je odraščala v revščini.

»To je lepo mesto, če nosiš masko,«

je Irina povedala v enem izmed intervjujev.

Ko je bila stara 14 let, je njen oče Valerij nenadoma umrl. Zanjo je nato skrbela babica Galina, ki je bila njena največja vzornica. Irinine sanje o pobegu iz Rusije so se začele uresničevati, ko je njena mama videla oglas za lokalno lepotno šolo. Tja je odpeljala Irinino sestro Tatiano, vrata poleg šole pa so vodila v agencijo za modele.

Irina s sestro Tatiano

Medtem ko je Irina čakala na mamo in sestro, so jo opazili v agenciji in takoj ugotovili, da imajo pred seboj zelo posebno dekle. Takrat se je njeno življenje začelo korenito spreminjati. Zahvaljujoč kastingu, na katerega je odšla nenačrtovano, je ves svet slišal za Irino.

»Pravzaprav sem si želela postati novinarka. Ne glede na to, kako sem si predstavljala lastno prihodnost, sem vedela, da bom zapustila svoj rojstni kraj. Čutila sem, da je to moja usoda.«

Njeni nekdanji someščani se spominjajo, da je njena mama delala kot učiteljica glasbe in da je našla še drugo službo, da je lahko preživela družino.

Zaradi vitke postave je bila pogosto tarča posmeha

»Ne morem reči, da je bila lepotica. Zame je bila previsoka, noge presuhe, polt pa temna. Bila je zelo dobra prijateljica in vedno je bila nasmejana. Dolgo nisem ničesar slišala o njej, nato pa se je leta 2007 pojavila zgodba o ruski manekenki, ki je osvojila Zahod,«

se spominja ena izmed njenih prijateljic.

Danes 34-letna Irina običajno ne govori veliko o zasebnem življenju, vendar je za revijo Vogue odprla svojo dušo.

Največ pozornosti je pritegnil del pogovora o njenem odraščanju v revščini. Kot je povedala lepotica, jo je prvi obisk New Yorka pripeljal do krompirja v supermarketu, saj še nikoli prej ni imela priložnosti kupovati zelenjave.

»Zelenjavo smo gojili sami, pozimi smo imeli krompir, korenje. Vse, kar je bilo potrebno, da preživimo,«

je razkrila.

Kot je poudarila, je imela občutek, da je v družini glavna, saj se je bolj počutila moškega, ujetega v žensko telo. Pojasnjuje, da je kasneje to prerasla in začela drugače gledati nase.

Bralcem je zaupala še enega od pretresljivih dogodkov, ki so je na nek način zaznamoval:

»Ko sem bila stara 6 let, so nas oropali. Odprla sem vrata in zagledala tri zamaskirane moške. Eden izmed njih je držal pištolo na moji glavi. Izkazalo se je, da jih je poslal najboljši prijatelj mojega očeta. Mogoče nimam veliko prijateljev, težko zaupam ljudem. O tej temi še nikoli nisem govorila,«

priznava.

Dodala je, da je zanjo zelo pomembno, da se njena hči Lea, ki jo ima z igralcem Bradleyjem Cooperjem zaveda, od kod jim denar in da ga spoštuje.

»Želim, da moja hči ve, da ima njena mama službo, saj jo želim vzgojiti v močno žensko. Darila in hrana ne padajo z neba,«

zaključi.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam