fbpx

Življenje je uživala na polno: odlični nasveti 81-letne igralke

Znani

Igralka, nekdanji model in aktivistka za pravice živali Ali MacGraw je razkrila 8 pomembnih stvari, ki se jih je naučila v življenju.

Pazljivo razmislite, kaj si želite

Mnogi ljudje večino svojega življenja preživijo v iskanju stvari in ljudi, ki jih resnično ne potrebujejo, medtem ko se resničnih želja sploh ne zavedajo.

Čim prej pri si privoščite počitek enkrat na teden ali vsaj enkrat mesečno, tudi enkrat na leto bo dovolj, in si dovolite razmišljati v samoti o tem, kaj je v vašem življenju najbolj pomembno in kako se vaše vrednote z leti spreminjajo. Spremenite svoj življenjski slog skladno z novimi cilji.

Prenehajte ugajati vsem

Že na prvi pogled se zdi želja, da se z nikomer ne prepirate in da vsem ugajate, odlična stvar. Pa vendar ljudje, ki so to preizkusili vedo, kako je to nehvaležno. Sami izgorevate od znotraj, saj je nemogoče zadovoljiti vse ljudi. Ne zapravljajte energije in časa za nekaj, kar je nemogoče doseči.

Naučite se dostojanstvenega staranja

Ko se boste naučili ceniti in ljubiti svoje telo, ne glede na to, koliko je staro, boste veliko bolj srečni.

»Spomnim se, da sem v mladosti veliko časa posvečala temu, ali sem videti dobro. Nič ni bolj dolgočasnega od tega. Ko sebe pripelješ do statusa ideala, se spremeniš v plastično lutko brez kančka zapeljivosti. Kdo še to potrebuje?«

se sprašuje Ali.

Ali MacGraw v 60. letih prejšnjega stoletja

Nehajte se primerjati z drugimi

Ne občudujte ljudi na popolnih studijskih fotografijah. Njihova življenja so daleč od popolnosti, ki mislite, da jih vidite. Ne sodite knjige po platnicah. Cenite življenje tako, kot je. Spomnite se vsega lepega, učite se iz napak in naučite se iskati svetlobo tudi v najbolj temačnih predorih. Ne pozabite, da je življenje polno čudovitih priložnosti, če jih le znate prepoznati.

»Idealnega življenja ni. To je čudna človeška obsedenost,«

pravi Ali.

Ne pričakujte pohvale od nikogar

Vi morate biti vaš največji oboževalec. Drugi ljudje, tudi tisti, ki so vam najbližje, pogosto ne vidijo, kaj počnete za druge. Delajte dobro zaradi sebe, ne zaradi pohval in hvaležnosti drugih.

Zdravo življenje ne bi smeli biti vir stresa

Seveda je pomembna telovadba in zdrava prehrana. Vendar duševno zdravje ni nič manj pomembno kot fizično. Če vam zdravo življenje povzroča stres, si omislite nekaj manjših prekrškov. Na primer, če imate prekomerno težo in sledite vsakemu gramu, en dan preskočite vadbo in pojejte kakšno dobro sladico. Telo se bo pozitivno odzvalo!

Svoje izkušnje delite z drugimi

Vi lahko svojo izkušnjo vzamete kot samoumevno, vendar to zagotovo ni res – mlajše generacije se lahko zagotovo veliko naučijo od vas.

Seveda to še ne pomeni, da otroke in vnuke nenehno dušite z zgodbami, če jih ne zanimajo. Bodite pa pripravljeni, da jim v vsakemu trenutku daste dober nasvet.

Ali s soprogom Stevom McQueenom

Živite do konca!

Če želite občasno ugoditi sebi, ni razloga, da bi se zadrževali ali da bi vas kaj ustavilo. Poskusite tisto, kar še nikoli niste. Recite NE, ko to resnično mislite. Soočite se s svojimi strahovi. Ljubite s polno silo. Recite zbogom. Posnemite milijon fotografij. Živite do konca!

Foto: Pamela Panson za Porter, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam