fbpx

Zlata pravila za naraven dnevni make-up v poletnih dneh

Lepota, Ličenje, Lifestyle, Nega telesa, Novice, Obraz, Prva stran

Izvedite, kako ličenje prilagoditi naravni dnevni svetlobi, ne da bi bil make-up sredi poletja videti umetno…

Za razliko od zime, ko so nam pri srcu bolj intenzivni videzi ličenja, je poletje posebno tudi po tem, da terja od nas naraven videz. Zato moramo biti z nanosom make-upa zmerne, a ni dovolj vedeti samo to, da je treba imeti nežno roko.

V nadaljevanju vam razkrivamo 5 pravil, kako doseči čim bolj naraven videz, obenem pa poskrbeti, da boste ne glede na leta z make-upom videti mladostno, tudi sredi največje vročine in na vrhuncu poletja.

# Puder naj bo na obrazu neviden

Največja napaka? Nanašanje več slojev pudra v poletnih dneh. Videz bo težek, ‘zabetoniran’, povečano znojenje pa bo zamašilo žleze na obrazu in nastali bodo ogrci ter mozolji. Izbirajte lahke formule, tekoč puder in ga nanesite samo tja, kjer ga res potrebujete.

# Ne nanašajte bleščila na obraz in veke

Čeprav lahko osvetljevalec (shimmer) poudari poletno zagorelost, ga nanašajte samo zvečer. Če že čutite potrebo po lesketanju tudi čez dan, pa izbirajte shimmer s čim bolj drobnimi svetlečimi delci. Bleščice namreč poudarijo prav vsako napako ali gubo, te pa so pri dnevni svetlobi bolj vidne.

Tak videz je samo za zvečer!

# Izogibajte se temnega tuša za veke ali temnega senčila

Še ena poletna napaka: pretemne sence za veke ali debela obroba s črnim tušem oziroma barvico za občrtovanje vek. Ta pristop bo vaše oči vizualno zaprl in jih naredil manjše, kot v resnici so. Prav tako je videti veliko preresen za živahne tople dni. Poletje kliče po nonšalanci in zračnemu videzu! Naj bo vse skupaj videti čim bolj enostavno…

# Močne barve na ustnicah? Da!

Živahne barve na ustih so zelo dobrodošle. Nič ni lepšega kot intenzivna šminka za ustnice v kombinaciji z naravnim videzom kože, ki je ravno prav zagorela. Tudi, če se vidijo podočnjaki ali kakšni madeži in pegice – črtalo za ustnice v fuksiji, oranžni ali rdeči barvi bo vašemu obrazu dalo poseben poletni šarm.

# Obrvi naj bodo videti naravno

Če so vaše obrvi preredke ali vam jih na koncu malo manjka, zlahka razumemo vašo potrebo po tem, da jih na videz zgostite oziroma narišete. Toda poleti in sploh čez dan se izrisovanju obrvi odrecite. Če pa že morate, izberite pravi izdelek – pazljivo pri izbiri barvnega odtenka, prav tako raje izbirajte tanke svinčnike, denimo Ultra-Fine Precision Brow Pencil iz kolekcije Diorshow s podpisom Christian Dior.

 

Foto: Bustle, Dior, Pinterest, Beauty Make Up Ideas


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam