fbpx

Zlato mleko: čarobni napitek, ki izloča toksine in izboljšuje polt!

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Glavna sestavina tega napitka je hranljiva kurkuma

Glavna sestavina tega napitka je hranljiva kurkuma, ki skupaj z mandljevim mlekom in kokosovim oljem ne dela čudežev samo našemu zdravju, ampak tudi lepoti.
Kurkuma, mandljevo mleko in kokosovo olje so v zadnjem času na vrhu priljubljenosti zdrave prehrane, zato so prehranski in lepotni strokovnjaki te tri sestavine združili in dobili »zlato mleko« z neverjetno močjo.

Napitek iz teh treh sestavin lahko po želji tudi začinite z različnimi začimbami, kot so črni poper, ingver ali cimet.

Kurkuma se že stoletja uporablja v ajurvedski medicini za zmanjšanje raznih vnetij, povečanje odpornosti in izboljšanje prebave, zdaj pa je, zaradi številnih zdravilnih lastnosti, ponovno doživela svoj razcvet. Ima zelo dober vpliv na jetra, odstranjuje toksine, izboljšuje polt in je zelo učinkovita pri artritisu in artrozi, saj povečuje gibljivost sklepov.

Pijača vseh treh sestavin skupaj krepi posamezne zdravilne lastnosti in je tudi zelo okusna, saj ima kremasto strukturo in rahlo pikanten okus, sama priprava pa je zelo preprosta.

Recept

Kurkumo zmešajte z začimbami po lastnem izboru (črni poper, ingver, cimet) in dodajte toplo vodo, da dobite gosto zmes. Dodajte še kokosovo olje in vse skupaj pustite v hladilniku, da se ohladi. Ohlajeni zmesi dodajte še mandljevo mleko in zlato mleko je pripravljeno!

 

Foto: Shutterstock


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam