fbpx

To so znaki, da uporabljate napačen tekoči puder!

Lepota, Ličenje, Lifestyle, Nega telesa, Obraz, Prva stran, Zanimivosti

Bistvo tekoče podlage je, da prikrije pomanjkljivosti na koži. Kaj pa, če jih puder le še poudari? Potem nimate pravega!

Pred časom smo vam že postregli s člankom o tem, na kaj morate paziti pri nakupu tekočega pudra oziroma podlage. Denimo, da morate poznati svoj tip kože, pa kako sploh vedeti, kakšna je naravna barva vaše kože in kateri odtenki vam ustrezajo ter sploh, kako najti idealen, popoln odtenek zase.

Svetovali smo vam tudi, kako obdržite puder na obrazu čim dlje časa, tako da bo vaš make up videti popoln tudi po več urah v službi. Tekoči puder je pač nekaj, brez česar veliko žensk ne more živeti, saj ta nepogrešljivi izdelek izenači polt in jo naredi na videz popolno. Danes vam tako predstavljamo 5 znakov, da uporabljate napačen tekoči puder. Če jih zaznate pri nanosu pudra, ga zamenjajte z bolj primernim.

1. Barva pudra

Je odtenek presvetel ali pretemen? Potem puder ni pravi in ste v drogeriji pod umetno svetlobo izbrale napačen odtenek zase ali slepo zaupale nasvetu prodajalke. Na naravni svetlobi se napačna barva zares takoj opazi. Prava tekoča podlaga, primerna za vas, po barvi sploh ne odstopa od naravne barve vaše kože.

2. Nastajajo mozolji

Ko zamenjate znamko pudra oziroma se odločite za bogatejšo ali lahkotnejšo teksturo, odvisno od letnega časa, opazujte, kako se obnaša vaša koža. Se vam zdi, da se je na koži pojavilo več mozoljev, odkar ste naredili menjavo? Potem vam nova formula ne odgovarja in verjetno tekoči puder vsebuje sestavine, ki se ‘tepejo’ z vašo kožo ter jo dražijo.

3. Podlaga drsi z obraza

Ste se zjutraj lepo namazali, do kosila pa je puder že kar izginil z obraza? To pomeni, da ste nanesli tekočo podlago, ki ni dovolj učinkovita, da bi se borila z maščobo, ki jo proizvaja vaša koža (razmislite, ali imate morda masten tip kože, ne le kombiniran). Puder, ki izginja z obraza, je fenomen, ki se pojavlja zlasti poleti, ko se koža bolj znoji in več masti. V vsakem primeru pa tekoči puder zamenjajte skupaj z letnim časom – pozimi boste potrebovali malce bogatejšo formulo.

4. Puder, ki se zajeda v drobne gube

Ste nanesle puder, ki je bil pred odhodom videti brezhibno, čez nekaj ur pa se že zdi, kot da ste dale nase masko in prav vsaka gubica je vidna kot pod povečevalnim steklom? V primeru, da imate zrelo kožo, polno gubic, je čas, da opustite tekoči puder, ki vašmu obrazu daje videz izsušenosti. Namesto tega uporabljajte vlažilne in obarvane CC kreme.

5. Pore so videti razširjene

Bistvo make upa je prav prikrivanje pomanjkljivosti, kajne? To velja tudi za neželen videz razširjenih por. Toda, nekateri tekoči pudri naredijo prav nasprotno… pore jim uspe ‘povečati’ tako, da zgledajo kot majhni mesečevi kraterji. Tak učinek imajo ponavadi ‘težki’ tekoči pudri, ki so premastni za vaš tip kože, zato poiščite lahkotnejšo teksturo.

 

 

Foto: The Woman Life, Blissful Miss, Sugher, YouTube


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam