fbpx

Znamka CLOSED zdaj tudi v Sloveniji!

Dogodki, Domača scena, Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Znamka, na katero priswegajo Karlie Kloss, Brad Pitt, Olivia Palermo in Chiara Ferragni.

Konec novembra se je v Ljubljani, na Novem trgu 6 odprla nova modna konceptualna trgovina z izbranimi kosi. Skupaj s trgovino Extraordinary je v Slovenijo prvič prišla nemška znamka Closed.

Closed je sodobna znamka, ki ustvarja modo visoke estetike in kakovosti, modne kose, ki so ustvarjeni, da trajajo. Od ustanovitve leta 1978 se podjetje zanaša na vplive francoske modne domišljije, italijanske izdelave in nemške tradicije, ki so močno ukoreninjeni v vsakem izdelku. Ti vplivi oblikujejo Closed kot družbo, kot blagovno znamko in kot družinsko podjetje.

Zgodba o znamki se je pričela z džinsom, na katerem je še danes močan poudarek. Posebnost Closedovih kavbojk so detajli – ročno prišita oznaka na prednji strani vsakega para kavbojk in žepi, zašiti pod kotom 33 stopinj, ki so danes tudi njihov zaščitni znak. Closed kavbojke so ustvarjene z garancijo za vsakodnevno udobje.

Danes Closed ustvarja celotne kolekcije ženskih in moških oblačil, obutve in dodatkov, v katerih glavno vlogo še vedno igrajo kavbojke, ročno izdelane v Italiji. S sodobnim oblikovalskim pristopom in veliko pozornostjo do detajlov je vsak Closed kos čudovit dodatek k sofisticiranemu slogu sodobne ženske.

Že od 80-ih je najbolj priljubljen model The Pedal Pusher – gre za kroj, ki je nastal po navdihu poštarske uniforme. Hlače so v celoti ustvarjene ročno, iz 22 različnih kosov, zaradi česar tudi so kultni kos. Pedal Pusher je še danes prav tako priljubljen, kot je bil v 80-ih, le sedaj je na voljo tudi v številnih novih različicah: the Skinny Pusher, the Pedal X, the Power Pusher in Wild-X.

Oblačila so izdelana iz najkakovostnejših materialov in več kot 80 % kolekcije je narejene v Evropi. Vsi proizvodni partnerji podjetja Closed so dolgoročni, dosledno spodbujajo tehnološki napredek ter svojim delavcem zagotavljajo visoke socialne standarde in nadpovprečne plače. Puloverji in torbice so izdelani na Portugalskem, čevlji na Madžarskem, kavbojke pa v Italiji.

Pravičnost, prijazni delovni pogoji in poštena plačila so za podjetje Closed prvi pogoj sodelovanja s partnerji. Closed kreacije so ustvarjene v pozitivnem duhu in timu, njihovi proizvodni partnerji pa so del Closed družine, sodelovanje z njimi temelji na medsebojnem zaupanju in razumevanju, vsak partner pa mora tudi zadovoljiti visokim ekološkim in socialnim pogojem, ki jih zahteva Closed.

Closed je s svojo filozofijo in pozitivno energijo, ki jo je moč čutiti v vsakem izdelku, navdušil mnoge uporabnike širom sveta, med katerimi so tudi slavne osebnosti, kot je Karlie Kloss, Brad Pitt, Olivia Palermo, Chiara Ferragni in še mnogi drugi.

 

 

Foto: Closed, Mateja Jordović Potočnik


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam